Vestia


20-10-2010

Ruilwinkel 2e kans officieel geopend

---

Op dinsdag 19 oktober is de `Ruilwinkel 2e kans' in de Bomenwijk officieel geopend. Alle bewoners uit de wijk waren uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de ruilwinkel van binnen te bekijken.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, werden vrijwilligsters Corrie, Tiny en Lies door Vestia Delft en de gemeente Delft in het zonnetje gezet. De drie dames wonen in de Bomenwijk en houden sinds juni 2010 de winkel draaiende. Het was dan ook niet meer dan logisch dat zij de openingshandeling zouden verrichten. Voordat ze samen de strik voor de entree losmaakten, bedankte Rob van Eijkeren, bedrijfsdirecteur Vestia Delft, de drie voor hun inzet. Daarbij benadrukte hij dat dit soort initiatieven zeer waardevol zijn voor de leefbaarheid in een wijk; het is immers een positieve stimulans om troep van de straat te houden. Daarbij is het ook goed voor het milieu, want oude spullen worden langer (her)gebruikt.

Huisraad van de straat
Het idee van ruilhandel is ontstaan doordat er tijdens de herstructurering veel verhuizingen in de Bomenwijk plaatsvinden. Bewoners verlaten de wijk, maar er komen ook tijdelijke huurders de wijk in. Sommige mensen zetten de spullen die ze niet meenemen naar een volgende woning langs de straat. En dat geeft een hoop overlast. Nu kunnen zij hun kleine huisraad naar de ruilwinkel brengen, zodat andere bewoners deze kan ophalen of ruilen met iets anders. Voor grotere meubels, koelkasten, etc. kunnen bewoners een briefje op het prikbord hangen.

Schoon, heel en veilig
Vestia Delft vindt het belangrijk dat mensen zich thuisvoelen in hun woning en hun wijk."Het initiatief van de vrijwilligers hebben we dan ook van harte toegejuicht", zegt Tatjana van der Waal, medewerker Sociaal Beheer: "Als bewoners meedenken over het leefbaar houden van de wijk, dan kijken wij hoe we ze daarin kunnen ondersteunen. Nadat bewoners uit de Bomenwijk hun ongenoegen uitten over de troep op straat, zijn we samen gaan nadenken over een manier waarop we bewoners bewust van hun gedrag konden maken. Corrie, één van de vrijwilligsters, kwam met het idee van de ruilwinkel. Daar tegenover stelde Vestia Delft het oude bankgebouw aan de Lindelaan 45-47 beschikbaar en gaf deze een schilderbeurt. Sindsdien bemannen de vrijwilligsters de winkel twee middagen in de week. En daarbij staan ze ook nog klaar met een lekker kopje koffie. Op deze manier houden we samen de wijk schoon, heel en veilig!"

Iedereen welkom
Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de `Ruilwinkel 2 kans'. De winkel aan de Lindelaan 45-47 is elke donderdag- en vrijdagmiddag geopend van 16.00 tot 17.30 uur.
Ontvangt u graag meer informatie of wilt u zich ook aanmelden als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met Tatjana van der Waal, medewerker Sociaal Beheer Vestia Delft. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (015) 215 11 34.

*

*

*

*

*

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.




Vestia