Nederlandse Tafeltennisbond


Europees kampioene Britt Eerland ambassadeur van Table Stars 20-10-2010

Het nieuwe kennismakingsprogramma Table Stars van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) is woensdag in Rotterdam officieel van start gegaan. Table Stars is een kant en klaar pakket voor kinderen van 6 t/m 10 jaar dat op scholen (tijdens de les) en buurthuizen, bij de vereniging en in sporthallen gespeeld kan worden. Op speelse wijze leren de kinderen de eerste beginselen van het tafeltennis. Het hebben van plezier is hierbij het uitgangspunt.

Britt Eerland doet zelf het Table Stars
circuit. (FOTO: © Steven Ensering / vd Graaf Fotografie)

Britt Eerland (16) die dit jaar Europees kampioen werd bij de junioren (een prestatie waarin alleen Bettine Vriesekoop haar in het verleden voorging) en deelnam aan de Jeugd Olympische Spelen heeft haar naam aan dit nieuwe programma verbonden. De Schiedamse wordt als ambassadeur het gezicht van Table Stars. De NTTB rekent op een deelname van minimaal 10.000 kinderen tot en met mei 2011 aan dit programma. Ook na de WK gaat Table Stars verder in heel Nederland.

In 2011 vinden in Ahoy Rotterdam (8 t/m 15 mei) de Wereldkampioenschappen tafeltennis plaats. De NTTB heeft in dat kader een breedtesportcampagne in het leven geroepen. Table Stars is hier een onderdeel van. ,,Met de breedtesportcampagne willen we de tafeltennissport bekender maken, bouwen aan een beter imago van de sport en het ledental van de NTTB positief laten ontwikkelen, aldus Carolien van Eerde, projectleider breedtesportcampagne WK 2011 tijdens de officiële opening.

Tijdens de kick-off bij tafeltennisvereniging Alexandria'66 in Rotterdam werd Britt Eerland uitgedaagd door Ingrid Koppelman (hoofd sport- en produktontwikkeling NTTB) om samen met een aantal kinderen de oefeningen voor te doen. ,,Leuk dat de aandacht hier ligt op effect geven, mikken, balanceren (best nog lastig) en dat soort elementen van tafeltennis. Niet dat de kinderen gelijk achter die grote tafel gaan staan. Eerst met plezier spelen, echt trainen dat komt nog wel" zei Britt Eerland, die vervolgens een demonstratie gaf met teamgenoot Remco van der Does van Scyedam en met de kinderen `Rondje rond de tafel' deed.

Uit handen van Ronald Kramer (vice-voorzitter Hoofdbestuur NTTB) ontving Eerland een bos bloemen en een bord met daarop de bevestiging van haar ambassadeurschap.

Scholen die geïnteresseerd zijn in het programma Table Stars kunnen contact opnemen via tablestars@nttb.nl of via het telefoonnummer 079-3438147.

Ambassadeur Britt Eerland met een deel van de kinderen bijde kick-off in Rotterdam. (FOTO: © Steven Ensering /vd Graaf Fotografie)

NTTB/HH