Gemeente Breda

Afronden structuurvisie Doornbos en Linie

De ontwerp-Structuurvisie Doornbos en Linie wordt dit jaar geactualiseerd en afgerond.

Burgemeester en wethouders vinden dat nieuwe inzichten over onder andere stedelijke herprogrammering dat nodig maken. Bewoners van Doornbos en Linie ontvangen binnenkort een boekje âde Smaak van de buurtâ met portretten van buurtbewoners, recepten en reacties op het ontwerp. De planning is om in december 2010 een geactualiseerde ontwerp-structuurvisie gereed te hebben voor inspraak.

Actualisering en samenhang
De noodzaak tot actualisering hangt onder andere samen met de fasering en omvang van het woningbouwprogramma.
Er is de komende tijd in Breda minder behoefte aan nieuwe woningen. Dit noodzaakt tot het bijstellen van de planning van de aantallen nog te bouwen woningen. Daarnaast zijn uitspraken over de uitvoering en financiering van plannen aangepast aan de huidige situatie waarin Gemeente Breda minder geld te besteden heeft aan de openbare ruimte. Op basis van de nog vast te stellen structuurvisie worden bestemmingsplannen voor Doornbos en Linie opgesteld.

Smaak van de buurt
Bewoners van Doornbos en Linie waren in 2008 intensief betrokken bij het planproces van de structuurvisie. Ruim 130 buurtbewoners hebben deelgenomen aan de âSmaak van de buurtâ-etentjes. In dertien huiskamers hebben bewoners meegedacht over de toekomst van Doornbos en Linie.

In het binnenkort te verschijnen boekje staan de recepten van de âSmaak van de buurtâ-gerechten en komen ook de inspraakreacties aan bod. Verder geeft het boekje informatie over de historie en over cultuur-historisch onderzoek.

Proces vanaf 2007
Eind 2009 werd duidelijk dat het op de normale wijze vaststellen van de Ontwerp-Structuurvisie Doornbos en Linie, mede als gevolg van de economische crisis, niet haalbaar was. Daarom heeft het vorige college in maart van dit jaar besloten de concept-Structuurvisie en de Nota van commentaar aan het nieuwe college aan te bieden. De ontwikkeling van de structuurvisie maakt deel uit van het programma Wijkontwikkeling.

Breda, 20 oktober 2010

Â

Het boekje 'De Smaak van de Buurt'.