Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

RECRON stelt toeristenbelasting aan de kaak

Afgelopen week heeft RECRON succesvol de publiciteit gezocht om de aankomende verhogingen toeristenbelasting aan de kaak te stellen. In een artikel in de Telegraaf (zie het stuk in de bijlage) heeft Joep Thönissen er schande van gesproken, en de eindredacteur van de krant steunde Joep in een opiniestuk volledig. Binnenlandsbestuur (weekblad voor de Nederlandse overheid) heeft onze boodschap bij de ambtenaren en raadsleden onder de aandacht gebracht. Om onze boodschap extra aandacht te geven is een RECRON Topics verzonden naar de gemeentelijke overheden.

Behalve deze landelijke aandacht zijn onze regiomanagers ook volop bezig om in de regio de bestuurders en gemeenteraadsleden te beïnvloeden. Ivo Gelsing heeft in Gelderland verschillende media ingeschakeld en Jan ter Hoor van Overijssel was live in de studio bij RTV Oost om in debat te gaan met de verantwoordelijke wethouder. Petra Ellens zorgt dat de pers in het noorden van het land wordt opgetrommeld. De andere regiomanagers schrijven brieven naar de gemeenten, spreken in bij raadsvergaderingen en benaderen actief de pers.
Wij zijn ervan overtuigd dat deze aandacht effect gaat sorteren. Gemeenten gaan beseffen dat toeristen ook zonder belasting de economie stimuleren en dat de forse verhogingen niemand iets opleveren.

Wilt u uw mening over de toeristenbelasting ventileren? Lees dan het stuk in het Binnenlands Bestuur en reageer:
http://binnenlandsbestuur.nl/vakgebieden/publieke-zaken/nieuws/toeriste nsector-geraakt-door-verhoging-belasting.361541.lynkx