Gemeente Oldebroek


Theorie- en rijvaardigheidstest voor oudere automobilisten

Verkeerssituaties zijn aan veranderingen onderhevig en ook verkeersregels veranderen van tijd tot tijd. Veel verkeersdeelnemers - vooral ouderen - hebben hier nogal eens moeite mee. Om die reden organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Elburg/'t Harde voor 50-plussers van de gemeenten Elburg en Oldebroek een theorie- en rijvaardigheidstest, de zogenaamde BROEM-ritten.

Op woensdagavond 20 oktober wordt een theorie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond kunt u uw kenis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. U krijgt theorieles van een ervaren instructeur, er wordt een test afgenomen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De theorie-avond wordt gehouden in 't Huiken te Elburg.

Ook is het mogelijk uw rijgedrag te laten testen. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rij-instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Na de rit zal in een gesprek de rit nog eens worden doorgenomen. Tevens kunt u dan een reactietest, een gehoortest en een ogentest doen. Wellicht krijgt u een aantal handige tips waarmee u uw voordeel kunt doen. De rijvaardigheidstest inclusief de diverse testen zal ongeveer 3 uur in beslag nemen. Bij voldoende deelname vindt de rijvaardigheidstest plaats op donderdag 21 oktober 2010 vanuit Gemeenschapscentrum 't Huiken te Elburg. Deze rijvaardigheidstest is opgesplitst in twee dagdelen en er kunnen in totaal 60 personen aan deelnemen. Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en die in een van de genoemde gemeenten wonen. Er wordt een eigen bijdrage van slechts ¤ 15,00 gevraagd. Overigens hebben de resultaten van de testen geen gevolg voor het behoud van uw rijbewijs.

U kunt zich tot en met 8 oktober 2010 aanmelden via e-mail of door het opsturen van het onderstaande formulier. Meldt u zich aan via e-mail stuur dan de gevraagde informatie van het formulier naar vvn-elburg-harde@kpnmail.nl. Wilt u gebruik maken van het formulier, stuur deze dan op naar:

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Elburg/'t Harde p.a. Paardebloem 13
8081 DB ELBURG

Wenst u meer informatie, stuur dan een e-mail naar vvn-elburg-harde@kpnmail.nl of bel (05259 685760 (op werkdagen na 18.00 uur).

THEORIE -EN RIJVAARDIGHEIDSTEST VOOR OUDERE AUTOMOBILISTEN 2010

Naam:..............................................................................

Adres:..............................................................................

Postcode / woonplaats:..............................................................................

Geboortedatum:..............................................................................

Meldt zich aan voor deelname van:

Theorieles door ervaren instructeur op 20 oktober 2010, van 20:00-22:00 uur

Rijvaardigheidstest op 21 oktober 2010, voorkeur: Ochtend Middag