Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Twitterbruiloft groeit uit tot groot benefietfeest Artiesten en twitteraars zamelen geld in voor Stichting Pink Ribbon

Op woensdag 20 oktober 2010 vindt in Zeist de eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft plaats. Het huwelijk van twee twitteraars is uitgegroeid tot een benefietfeest met als goed doel: Stichting Pink Ribbon. Voorafgaand en tijdens het feest voor twitteraars kan men doneren en de opbrengst van de speciaal hiervoor ingerichte webshop en drankverkoop gaat naar Pink Ribbon. Daarnaast zijn meer activiteiten ontstaan om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Er is exclusief voor Twedding een nummer gecomponeerd dat o.a. via iTunes verkocht wordt en artiesten en entertainers treden belangeloos op tijdens het feest. Voor de gelegenheid is een Tweddingband gevormd door 13 twitter-muzikanten. TV-presentatrice Aldith Hunkar doet via livestream verslag van alle festiviteiten via de internetsite. Dit om Twedding en het goede doel zo veel mogelijk te promoten.

Aanzoek via Twitter aanleiding
Het aanzoek dat René Hoksbergen (48) tijdens een Twitterevenement deed aan Jannetta Dorsman (44) was de aanleiding. Velen waren - virtueel of ter plekke - getuige van het aanzoek. Dit leidde tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en -funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Naast het grote feest dat met medewerking van zo'n 200 vrijwilligers, van meer dan 125 bedrijven, wordt geregeld kan men Twedding via de virtuele wereld van Second Life volgen.

Internet
Speciaal voor de gelegenheid is een internetsite gelanceerd: www.twedding.nl. Op deze site wordt al het nieuws rondom Twedding verzameld. Ook kan men zich hier aanmelden voor het feest. Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.

### EINDE BERICHT ###

Noot voor redacties

Noot voor redactie (