Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot 20 oktober 2010 om 13.00 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Domtoren in Goud voor vrijwilliger Schmitz

De loco-burgemeester van Utrecht, Harrie Bosch, reikt op woensdag 20 oktober 2010 een Domtoren in Goud uit aan de heer H.P.H. Schmitz (86) voor zijn inzet als voorzitter van de woongroep Samuel Muller.

De woongroep Samuel Muller, bestaande uit zeventien appartementen, was de eerste woongroep in Utrecht. Het groepswonen kenmerkt zich door saamhorigheid en zorg voor elkaar. Zo worden regelmatig gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd voor de bewoners. De gemiddelde leeftijd van de leden van de woongroep Samuel Muller bedraagt tachtig jaar.

De heer Schmitz is sinds de oprichting in november 1990 voorzitter van de vereniging. Als voorzitter onderhoudt hij onder meer de contacten met de Vereniging Groepswonen Ouderen Utrecht en neemt hij deel aan de bijeenkomsten van de Landelijke Vereniging Groepswonen Ouderen. Daarnaast is hij nog bijna dagelijks actief om allerlei technische problemen op te lossen, de binnentuin te onderhouden en in de winter de stoep sneeuwvrij te houden. Binnenkort zal de heer Schmitz het voorzitterschap neerleggen.

Loco-burgemeester Bosch reikt de Domtoren in Goud uit op woensdag 20 oktober 2010 om 13.00 uur in Woonzorgcentrum Zuylenstede, Perudreef 8.

De Domtoren in Goud is een in 1998 door burgemeester en wethouders ingestelde blijk van waardering voor vrijwilligers die zich geruime tijd voor de stad en het vrijwilligerswerk hebben ingezet.