Agfa-Gevaert Group

Agfa-Gevaert maakt de voorwaarden van zijn kapitaalverhoging bekend

Gereglementeerde informatie - 20 oktober 2010 - 7.45 uur CET


* Press release

* Mortsel - Belgium

* October 20, 2010 07:45

Agfa-Gevaert maakt de voorwaarden bekend die verbonden zijn aan een kapitaalverhoging met voorkeurrecht in de context van het toegestaan kapitaal voor een bedrag van 148.221.522 euro. De voorwaarden staan vermeld in de aankondiging onderaan dit persbericht. Ze zal in de Belgische financiële media gepubliceerd worden op 21 oktober 2010. Zoals aangegeven in de aankondiging, voert Agfa-Gevaert NV de kapitaalverhoging door met het oog op mogelijke verdere groei-opportuniteiten, om een verdere diversificatie van haar financieringsmiddelen te realiseren en om tegelijk haar balans te versterken. De opbrengst van de kapitaalverhoging zal niet gebruikt worden voor de betaling van pensioenverplichtingen.

Christian Reinaudo, CEO, en Julien de Wilde, voorzitter van de Raad van Bestuur, verduidelijken: "Deze kapitaalverhoging beantwoordt volledig aan de redenen die Agfa-Gevaert's Raad van Bestuur opgaf toen hij de aandeelhouders eerder om een machtiging verzocht om het kapitaal van de onderneming te verhogen. Daarom is het niet de bedoeling om in de toekomst nogmaals van deze machtiging gebruik te maken."

In verband met dit aanbod werd een prospectus voorbereid. Zoals vermeld in onderstaande aankondiging zullen investeerders dit prospectus vanaf 21 oktober 2010 kunnen raadplegen. Voorts zal op 21 oktober 2010 een geüpdate versie van Agfa-Gevaert's halfjaarrapport over het eerste semester van het boekjaar 2010 (met bijkomende informatie t.o.v. de versie gepubliceerd op 25 augustus 2010) op de website van de onderneming (www.agfa.com) gepubliceerd worden.

Agfa-Gevaert NV

Naamloze vennootschap die een publiek beroep op het spaarwezen doet of heeft gedaan Maatschappelijke zetel: Septestraat 27, B-2640 Mortsel RPR Antwerpen 0404.021.727 Openbaar aanbod tot inschrijving op nieuwe aandelen met VVPR strips in het kader van een kapitaalverhoging binnen het kader van het toegestaan kapitaal met voorkeurrecht voor een bedrag van 148.221.522 EUR Aanvraag tot verhandeling van deze nieuwe aandelen en VVPR strips op Euronext Brussels

Inschrijvingsperiode met voorkeurrechten

Van 21 oktober 2010 tot en met 4 november 2010.

Uitgifteprijs

3,45 euro per aandeel.

Aantal uit te geven nieuwe aandelen

42.962.760 nieuwe aandelen met VVPR strips, met dezelfde rechten als de bestaande aandelen.

Verhouding


1 nieuw aandeel voor 3 voorkeurrechten (coupon nr. 9).

Voorkeurrecht

Het voorkeurrecht, onthecht van de bestaande aandelen op 20 oktober 2010 na sluiting van Euronext Brussels, wordt vertegenwoordigd door coupon nr. 9.

Redenen voor het aanbod

Agfa-Gevaert NV doet dit aanbod met het oog op mogelijke verdere groeiopportuniteiten, om een verdere diversificatie van haar financieringsbronnen te realiseren en tegelijk haar balans te versterken. De netto-opbrengst van de kapitaalverhoging zal gebruikt worden om het bedrag terug te betalen dat onder het bestaande krediet ter beschikking gesteld is. Als een gevolg daarvan zal het niet opgevraagde bedrag toenemen en ter beschikking blijven om de groeikansen van de groep te financieren. De opbrengst van de kapitaalverhoging zal niet gebruikt worden voor de betaling van pensioenverplichtingen.

Underwriting

Fortis Bank NV, HSBC Bank plc,INGBelgium NV en KBC Securities NV hebben zich verbonden tot een hard underwriting voor 148.221.522 euro. De voorwaarden van de hard underwriting worden in het prospectus uiteengezet.

Toelating tot verhandeling van het voorkeurrecht

Gedurende de volledige inschrijvingsperiode zullen de voorkeurrechten genoteerd worden op Euronext Brussels met ISIN code BE0970119229 en symbool AGFB9.

Verkoop van de niet-uitgeoefende voorkeurrechten (scrips)

De niet-uitgeoefende voorkeurrechten worden na de inschrijvingsperiode automatisch omgezet in scrips. De scrips worden via een private plaatsing verkocht aan institutionele investeerders in de Europees Economische Ruimte. Investeerders die scrips aankopen gaan een onherroepelijke verbintenis aan om de scrips uit te oefenen en aldus in te schrijven op de nieuwe aandelen tegen de inschrijvingsprijs en overeenkomstig de verhouding. De netto-opbrengst van de verkoop van niet-uitgeoefende voorkeurrechten zal ter beschikking worden gehouden van de houders van deze rechten, onder de voorwaarden zoals bepaald in het prospectus. De private plaatsing van scrips zal in principe plaatsvinden op 8 november 2010.

Publicatie van de resultaten

Een aankondiging van de resultaten van de inschrijving met voorkeurrechten zal worden gedaan via een persbericht op of rond 5 november 2010. De resultaten van de inschrijving met voorkeurrechten en met scrips, en de resultaten van de verkoop van scrips en het verschuldigde bedrag aan houders van niet-uitgeoefende voorkeurrechten, zullen worden gepubliceerd via een persbericht op of omstreeks 8 november 2010 en zullen via een officiële aankondiging op of rond 9 november 2010 worden bekendgemaakt in De Tijd en in L'Echo.

Betaling en levering van de nieuwe aandelen

In principe op 12 november 2010. Betaling verschuldigd aan de houders van niet-uitgeoefende voorkeurrechten wordt verwacht plaats te vinden vanaf 15 november 2010.

Notering van de nieuwe aandelen en de VVPR strips

De nieuwe aandelen en VVPR strips zullen in principe vanaf 12 november 2010 verhandelbaar zijn op Euronext Brussels.

Prospectus

Exemplaren van het prospectus zijn kosteloos beschikbaar voor beleggers vanaf 21 oktober 2010, in België, op de maatschappelijke zetel van Agfa-Gevaert NV op het adres Septestraat 27, 2640 Mortsel, en kunnen op verzoek worden verkregen bij BNP Paribas Fortis op het telefoonnummer
+32(0)2/433.40.32 (Frans), of +32(0)2/433.40.31 (Nederlands), bij het KBC Telecenter op het telefoonnummer +32(0)3/283.29.70, bij het CBC Bank Telecenter op het nummer +32(0)800.92.020, en bij ING op het telefoonnummer +32(0)2/464.60.04 (Engels) of +32(0)2/464.60.01 (Nederlands) of +32(0)2/464.60.02 (Frans). Het prospectus kan tevens op de volgende websites worden geraadpleegd: www.agfa.com, www.bnpparibasfortis.be/saveandinvest, www.kbc.be, www.kbcsecurities.be, www.bolero.be en www.ing.be.

Inschrijving

Bij Fortis Bank NV, KBC Bank NV en ING Belgium NV of via elke andere financiële tussenpersoon. De inschrijver dient zich bij deze laatste te informeren over de eventuele kosten die aangerekend zouden kunnen worden.

Beleggers moeten het prospectus aandachtig lezen alvorens te beslissen om te beleggen in nieuwe aandelen Agfa-Gevaert NV. De aandacht van beleggers dient te worden gevestigd op de risicofactoren omschreven in het prospectus. Bovenstaande informatie mag niet verspreid worden bij het publiek van een ander rechtsgebied dan België.

Disclaimer

Dit persbericht maakt geen aanbod uit om effecten te verkopen noch een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van effecten vanAgfa-Gevaert NVonder Belgisch recht of het recht van enig ander rechtsgebied. Beleggers mogen niet inschrijven op enige effecten waarnaar verwezen wordt in deze mededeling op basis van de informatie die hierin is opgenomen. Een prospectus met gedetailleerde informatie overAgfa-Gevaert NVzal, na goedkeuring ervan door deCommissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen,kosteloos beschikbaar wordenop de website van Agfa-Gevaert NV en op de website van Euronext.

Er zal geen verkoop van effecten plaatsvinden in enig rechtsgebied waarin zulk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn zonder voorafgaande registratie of goedkeuring onder de financiële wetgeving van zulk rechtsgebied. Deze mededeling is geen aanbod tot verkoop van effecten in de Verenigde Staten van Amerika, Zwitserland, Canada, Australië of Japan, noch maakt deze mededeling een openbaar bod van aandelen uit in Frankrijk in de zin van artikel L.411.1 van het Franse Monetaire en financiële wetboek (Code monétaire et financier) en de algemene regels van de "autorité des marchés financiers". De effecten zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten van Amerika behoudens registratie of een toepasselijke vrijstelling van registratie daaronder. Geen mededeling of informatie over de kapitaalverhoging van Agfa-Gevaert NV mag worden verspreid onder het publiek in rechtsgebieden andere dan België waar voorafgaande registratie of goedkeuring is vereist voor een dergelijk doeleinde. Geen stappen werden of zullen worden ondernomen inzake aanbieding van voorkeurrechten, scrips of aandelen buiten België in enig rechtsgebied waar dergelijke stappen zouden zijn vereist. De uitgifte, uitoefening of verkoop van voorkeurrechten, scrips en inschrijving op of aankoop van aandelen, voorkeurrechten of scrips zijn onderworpen aan bijzondere wettelijke of reglementaire beperkingen in bepaalde rechtsgebieden. Agfa-Gevaert NV is niet aansprakelijk in het geval dat deze beperkingen worden overtreden door enige persoon. Deze mededeling is geen aanbiedingsdocument of prospectus in verband met een aanbieding van effecten door Agfa-Gevaert NV. Beleggers mogen noch een aanbod aanvaarden van effecten waarvan sprake in dit document noch deze verwerven tenzij ze dit doen op grond van informatie vervat in het toepasselijke prospectus of aanbiedingsdocument dat zal worden gepubliceerd dan wel verspreid door Agfa-Gevaert NV. Dit document vormt noch een aanbod tot verkoop noch een verzoek tot aankoop van of inschrijving op effecten en men kan er zich niet op baseren voor enige beleggingsovereenkomst of - beslissing.

---