Gemeente Deurne


Koninklijke onderscheiding voor Jan Gerrits

Koninklijke onderscheiding

Dinsdag 19 oktober aanstaande, krijgt de heer Jan Gerrits uit handen van burgemeester Gerard Daandels, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'.

De uitreiking vindt plaats in de Gouden Helm te Helenaveen tijdens de officiële opening van de jubileumweek 100 jaar Gouden Helm.

De heer Gerrits heeft een stevige staat van dienst binnen de gemeenschap van Helenaveen.
Zo was hij achtereenvolgens lid van het schoolbestuur, kerkbestuur en de tennisclub.

Daarnaast is hij vanaf 1989 lid van het bestuur van het Koning Willem 3 Fonds. Dit fonds ondersteunt verenigingen, instellingen en organisaties in hun activiteiten ten behoeve van de gemeenschap van Helenaveen.

Ook is de heer Gerrits bijna 10 jaar lang een zeer gewaardeerd bestuurslid van de Heemkundekring.
Als bestuurslid van deze vereniging maar vooral ook als vertegenwoordiger van de Helenaveense gemeenschap heeft hij zich jarenlang ingezet om ervoor te zorgen dat de Gouden Romeinse Helm voor één keer terug zou keren naar Helenaveen.
Dat dit unieke feit uiteindelijk is gelukt is te danken aan de vele inspanningen van hem en zijn werkgroep "100 jaar Gouden Helm Helenaveen."

Sinds 2007 zet de heer Gerrits zich in voor de realisatie van de Zorgcoöperatie Helenaveen.
Het doel van de op te richten coöperatie was het aanbieden van faciliteiten en diensten aan oudere mensen met beperkingen in Helenaveen, teneinde hen zolang mogelijk in hun eigen woonomgeving te laten verblijven en aldus hun welzijn te bevorderen. Vanaf 2009 is de coöperatie actief en de heer Gerrits is voorzitter. De Zorgcoöperatie Helenaveen wordt regelmatig genoemd als voorbeeld van een vorm van zelfredzaamheid in kleine kernen en is een van de initiatieven op basis waarvan een breed Brabants platform zal worden opgericht.

De heer Gerrits is een deskundig bestuurder en een fantastisch voorzitter en penningmeester van diverse organisaties geweest. Dichtbij, betrokken, humoristisch en voortvarend. Deskundig, omdat hij kennis en ervaring heeft met besturen en - als voormalig directeur van de Rabobank - met het coöperatieve gedachtegoed. Fantastisch, omdat hij als leider deskundige, betrokken bestuursleden en andere mensen om zich heen weet te verzamelen, ze weet te verbinden en vervolgens weet uit te dagen op hun kwaliteiten.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer /