Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AWVN-Innovatietrofee voor Ten Cate

Den Haag, 20 oktober 2010 - Koninklijke Ten Cate nv (TenCate) is de derde kwartaalwinnaar van de AWVN-Innovatietrofee. Voorzitter Mees Hartvelt van werkgeversvereniging AWVN prijst het bedrijf voor de integrale aanpak van technische en sociale innovatie.

Dat TenCate in haar kernmarkten voorop loopt in product- en procesinnovatie was volgens de jury niet mogelijk zonder een aansprekende visie, ondernemerschap, een consistente uitvoering van de strategie en bijpassende kernwaarden: vooruitstrevend, kundig, vindingrijk en betrouwbaar. Deze kernwaarden van het bedrijf vinden dusdanig hun doorvertaling binnen de organisatie en het HR-beleid dat de AWVN-Innovatietrofee voor sociaal innovatief beleid ruimschoots verdiend is. TenCate streeft een ethische en maatschappelijk verantwoorde werkwijze na en biedt medewerkers een veilige en inspirerende werkomgeving, waar ontplooiing wordt gestimuleerd. Innovatie zit - al meer dan 300 jaar - in het DNA van de onderneming en komt systematisch op de agenda. Bij de dagelijkse innovatiepraktijk hebben medewerkers een grote vrijheid en ruimte voor ondernemerschap. Sociale innovatie krijgt onder meer vorm in het TenCate People Program, dat opleidingen en trainingen biedt voor de verschillende medewerkers. Aansprekend daarin is het TenCate Active-programma, waarin jonge managers uit diverse internationale divisies van het bedrijf intensief samenwerken per continent. Hun opdracht is om binnen één jaar een nieuw, innovatief product op de markt te brengen.

TenCate toont aan dat een bedrijf met een langetermijnvisie - die hand in hand gaat met consistente innovatie - zichzelf keer op keer opnieuw kan uitvinden. De jury waardeert TenCate met de AWVN-Innovatietrofee voor haar langjarige investering in sociale innovatie.

Koninklijke Ten Cate nv (kortweg: TenCate) produceert hightech materialen door de combinatie van basistechnologieën (zoals chemie en mechatronica) met textieltechnologieën. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almelo, daarnaast zijn er productielocaties in Nijverdal. TenCate heeft werkmaatschappijen en productielocaties in bijna 20 landen. Wereldwijd werken er ruim 4.500 mensen bij het beursgenoteerde bedrijf, waarvan meer dan 900 in Nederland. De omzet bedraagt circa 1 miljard euro per jaar.

De AWVN-Innovatietrofee is een initiatief van AWVN. De trofee dient als aanjager voor het AWVN-concept Sociale Innovatie. Het is de bedoeling dat bedrijven en branches geprikkeld worden na te denken over/aan de slag gaan met sociale innovatie. De trofee wordt eens per kwartaal en eens per jaar uitgereikt. De jaarprijs wordt uitgereikt aan een van de vier genomineerde kwartaalprijswinnaars.



Ingezonden persbericht