Gemeente Grootegast


Invulling centrumplan Nije Gast loopt voorspoedig


Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe centrumplan 'Nije Gast' in Grootegast. Aan de buitenkant krijgt het gebouw steeds meer vorm, maar ook de invulling van ruimte binnenin het gebouw krijgt steeds meer vorm.

De bouw
Rond 1 november 2009 is de bouw van het centrumplan Nije Gast in Grootegast van start gegaan. Vlak nadat was begonnen met de eerste bouwwerkzaamheden trad een strenge winter aan. Hierdoor heeft de bouw enige tijd stil gelegen. Het is echter nog steeds de bedoeling om het gebouw rond 1 juni 2011 op te leveren. Zoals te zien is, loopt het project verder volgens planning. Deze week worden allerlei activiteiten in het dorp georganiseerd om te vieren dat het hoogste punt is bereikt.

Commerciële ruimte
Op de begane grond van het nieuwe centrumplan is ruimte gereserveerd voor commerciële doeleinden. Op dit moment is een groot deel van deze ruimte gevuld met verhuur aan de Aldi en verkoop aan Biblionet. De bibliotheek zal te zijner tijd verhuizen van de dependance van het gemeentehuis naar de Nije Gast. Voor de overige commerciële ruimte wordt gesproken met enkele belangstellenden voor horeca - met horeca wordt hier geen café bedoeld, maar kan men denken aan een lunchroom - en wordt gesproken met diverse winkelketens. Uit deze gesprekken blijkt dat men interesse heeft, maar dat men in deze tijd voorzichtig is.

Appartementen
Op de eerste en tweede verdieping van de Nije Gast worden 36 appartementen gebouwd. Van deze appartementen is op dit moment al meer dan de helft verzegd. 12 appartementen zijn verkocht aan woningstichting Wold en Waard. Zij gaan binnenkort actief bezig met de verhuur van de appartementen. Er zijn al belangstellenden die zich hiervoor hebben ingeschreven, maar dit kan uiteraard nog steeds! De andere 24 appartementen zijn bestemd voor de verkoop. Bij aankoop van een appartement levert het Rijk een bijdrage van ⬠7.500,-. Op dit moment zijn er 8 appartementen verkocht/in optie/staan onder zeer serieuze belangstelling.