Gemeente Utrecht

Bestuurs- en Concerndienst Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht www.utrecht.nl

Telefoon 030 - 286 00 00 Fax 030 - 286 12 24

Aan de leden van de gemeenteraad

Doorkiesnummer E-mail Bijlage(n)

Behandeld door

61263 1

Bram van Grasstek

B.van.grasstek@utrecht.nl

Ons kenmerk Onderwerp Verzonden

Datum

10.083646

18 oktober 2010

Subsidiestaat behorend bij Begroting 2011

Uw brief van

Uw kenmerk

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Geachte dames en heren, Bijgaand treft u de geüniformeerde subsidiestaat aan behorend bij de begroting 2011. Als aanvulling daarop schetsen wij het subsidieproces op hoofdlijnen. 1. Bij de Voorjaarsnota wordt de subsidiestaat vastgesteld in het college en op het internet zijn voor de verschillende prestatiedoeleinden. 2. 3. Tot 1 september kunnen belangstellenden een subsidieaanvraag indienen. Tot en met 31-12 wordt er beschikt en worden de subsidieaanvragers op de hoogte gesteld van de omvang van de toegekende subsidies en de prestaties die daarvoor geleverd moeten worden 4.

gepubliceerd. Hiermee wordt voor de belangstellenden aangegeven wat de subsidieplafonds

In het dan komende jaar vindt uitvoering plaats (betaling door de gemeente van de toegekende bedragen)

5.

Via de Verantwoording in het jaar daarop wordt er weer een subsidiestaat gemaakt op basis van de werkelijke bedragen

Wellicht ten overvloede maken wij er u erop attent dat de subsidiestaten geen direct instrument zijn in het kader van het budgetrecht. Bij de Verantwoording 2009 is op verzoek een detailoverzicht gegeven over hoe de besteding van de diverse beleidsterreinen (Veiligheid, Welzijn e.d) via het subsidieinstrument is verlopen. In verband met de doelstelling van de subsidiestaten, in kunnen schrijven op één of meer onderdelen, worden bij de begroting op een hoger aggregatieniveau (subsidiedoel) de subsidieplafonds aangegeven. De omvang van de subsidiestaten, en eventuele wijzingen daarop met voorgaande jaren, maakt daarom geen onderdeel uit van het Financieel Beeld en wordt daarom ook niet verklaard. Derdengelden, bijvoorbeeld GSB, die soms geheel of gedeeltelijk als subsidie doorgesluisd worden kunnen per jaar namelijk aanzienlijk fluctueren. Dit zonder het financiële beeld te beïnvloeden, omdat inkomsten en uitgaven in deze gelijk aan elkaar zijn.



Bestuurs- en Concerndienst

De budgetomvang van autonome middelen blijft gelijk, totdat vanuit het budgetrecht van de raad aanpassing plaatsvindt. Die aanpassing wordt dan in lijn met de besluitvorming doorgevoerd via evenredige aanpassing van de betreffende plafonds. Het verstrekken (en dus uitvoeren van het subsidie-proces) vindt voor het overgrote deel (75%) binnen de DMO plaats. Deze dienst heeft ook een plan van aanpak gemaakt voor de verbetering van het Subsidieproces, zoals gemeld in de begroting 2011. Na bespreking en vaststelling in het college krijgt u daarvan bericht zoals is toegezegd. Ten aanzien van de definiëring en de wijze van boeken van de verschillende subsidies, dient aanscherping plaats te vinden. Hierin voorziet het voornoemde plan van aanpak Verbetering subsidieproces.

Hoogachtend, Burgemeester en wethouders van Utrecht, De secretaris, De burgemeester,

Bijlagen: subsidiestaat 2011



Subsidiestaat Programmabegroting 2011 gemeente Utrecht Prestatiedoelstelling Programmabegroting 2011 Naam subsidie Omschrijving subsidie

Bijlage 7
Begroting 2011

Programma Jeugd
Speeltuinen, en het aanbieden van activieiten voor de jeugd zoals cursussen, disco, sport, toneel, handvaardigheid en culturele activiteiten.

Vrije tijd en participatie

Speel- en verblijfsruimte

2.499

Totaal prestatiedoelstelling Vrije tijd en participatie Optimale ontwikkeling Combinatiefuncties Voorscholen Realiseren van combinatiefuncties. Vroeg- en voorschoolse educatie. (gaat naar Programma Onderwijs) Realiseren van brede talentontwikkeling en doorgaande lijn. (gaat naar Programma Onderwijs) Kinderopvang en buitenschoolse opvang. (gaat naar Programma Onderwijs)

2.499 1.113 2.867

Peuterspeelzaalwerk Kinderopvang


1.707 578

Totaal prestatiedoelstelling Optimale ontwikkeling Aanbieden van pedagogische hulpverlening en hulptrajecten.

6.265

Zorgstructuur Jeugd en ouders

Pedagogische hulpverlening


2.429

Totaal prestatiedoelstelling Zorgstructuur Jeugd en ouders

2.429



Jeugdcriminaliteit en jongerenoverlast

Extra ambulant jongerenwerk

Terugdringen van criminaliteit onder en ernstige overlast door jongeren en bieden van een duurzaam toekomstperspectief.

402 402 11.595

Totaal prestatiedoelstelling Jeugdcriminaliteit en jongerenoverlast Totaal programma Jeugd

Programma Stedelijke Ontwikkeling en Groen

Ontwikkelen plannen Totaal prestatiedoelstelling Ontwikkelen plannen Ruimtelijke plannen en bouwrijp maken

Ruimtelijke plannen en subsidies

Bijdragen aan lokaal platform/initiatievenonderzoek, debatten en infovoorziening over architectuur, stedenbou en landschap

173 173

Recreatieschap

Bijdrage aan recreatieschap

820 820 993

Totaal prestatiedoelstelling Ruimtelijke plannen en Bouwrijp maken Totaal programma Stedelijke Ontwikkeling en Groen

Programma Beheer Openbare Ruimte
Subsidie onderhoud monumentale bomen Totaal prestatiedoelstelling Heel en veilig Subsidie in de kosten van particuliere financiering van duurzame maatregelen voor onderhoud van monumentale bomen.

50 50



Dieren Totaal prestatiedoelstelling Bevorderen van participatie Totaal programma Beheer Openbare Ruimte

Bijdrage aan de instandhouding van niet gemeentelijke dierenweides en opvang gewonde vogels.

43 43 93

Programma Veiligheid
Continue informatie verzamelen over signalen en meldingen rondom jeugdoverlast en groepen die op straat rondhangen in de wijk. Na analyse wordt bepaald welke actie moet worden ondernomen. Doel van de jongerenteams is dat jongeren weer verantwoordelijkheid krijgen en een positieve rol op straat kunnen spelen. Ondersteunen van scholen in het creëren van een veilige school, in het primair onderwijs. Scholen zetten zich in om een veilig klimaat voor leerlingen te creëren: de Vreedzame School. Intensieve Outreachende Hulpverlening' is een vorm van hulpverlening waarin op basis van een gedegen probleemanalyse psychosociale en praktische problemen worden aangepakt. De `Oudercoach' is een vorm van opvoedingsondersteuning - specifiek gericht op het opvoeden binnen twee culturen waarbij met ouders wordt gezocht naar het oplossen van problemen.

Aanpak veiligheidsvraagstukken

Jongeren en Veiligheid / Jongeren op Straat


1.485

Jongerenteams Politie

357

School en Veiligheid

240

Intensieve outreachende hulpverleningstrajecten (IOH)

739

Oudercoach

520



Peertraject

Doel van het project is om jongeren (peers) zelf voorlichting te laten geven aan leeftijdgenoten. Vier Utrechtse wijken kennen specifiek sportaanbod (zoals voetbal en vechtsport) voor Marokkaans-Nederlandse jongeren. De betrokkenheid van de Marokkaanse gemeenschap stimuleren. Richt zich op minderjarige meisjes met verhoogd risico om in de prostitutie terecht te komen, en op jonge meerderjarige meisjes die al dan niet gedwongen prostitutie bedrijven. Vervolg op de dienstverlening die Streetcornerwork voorheen leverde in Kanaleneiland. Het zwaar jongerenwerk omvat regulier en extra ambulant jongerenwerk in Kanaleneiland Noord, participatiegroepen en toeleiding naar zorgaanbod. Het terugdringen van overlast die wordt veroorzaakt door verslavingsgerelateerde criminaliteit

55

Sport Buurtinitiatieven

100 80

Pretty Woman + Jongensprostitutie (voorlichting)

236

Zwaar Jongerenwerk Kanaleneiland en extra inzet Noordwest Geïntegreerde Aanpak Verslavingsproblematiek en Overlast Totaal prestatiedoelstelling Aanpak veiligheidsvraagstukken

726

387 4.925

Voorkomen Incidenten

Bureau Slachtofferhulp

Bijdrage in de kosten van het bureau, dat hulp biedt na een misdrijf of verkeersongeluk.

Bijdrage in de kosten van rampenbestrijding en Rode Kruis en reddingsbrigade assistentie bij evenementen Bijdrage in de kosten van de bureaus van Halt en van Delinquentie & Samenleving in verband met voorkoming en bestrijding van (jeugd)criminaliteit

70 70

Halt

104



Totaal prestatiedoelstelling Voorkomen incidenten Totaal programma Veiligheid

244 5.169

Programma Cultuur

Programmering Totaal prestatiedoelstelling Programmering

Het faciliteren van artistiek aantrekkellijke programmeringsactiviteiten van enkele tientallen Utrechtse culturele instellingen en diverse subsidieregelingen voor incidentele projecten.

9.037 9.037

Productie Totaal prestatiedoelstelling Productie

Het faciliteren van artistiek interessante productieactiviteiten van Utrechtse makers door het verlenen van subsidies aan enkele tientallen Utrechtse culturele instellingen en incidentele projectsubsides die binnen de verschillende subsidieregelingen vallen.


3.304 3.304

Participatie Totaal prestatiedoelstelling Participatie

Het bevorderen van betrokkenheid bij cultuur van een breed publiek middels het verstrekken van incidentele subsidies volgens verschillende subsidieregelingen en het subsidieren van ruim tien Utrechtse culturele instellingen.

3.957 3.957



Internationalisering Totaal prestatiedoelstelling Internationalering Totaal programma Cultuur

Het stimuleren van internationale uitwisseling en samenwerking, ondermeer via de stichting Vrede van Utrecht.


2.550 2.550 18.848

Programma Sport
Ondersteuning sportverenigingen Subsidie sportverenigingen Ondersteuning van sportverenigingen in het algemeen en het verenigingsmanagement. Ondersteuning sportverenigingen. 183

Effectievere verenigingsondersteuning

475 475

VSU Verenigingsondersteuning Ondersteuning en stimulering van verenigingen. Totaal prestatiedoelstelling effectievere verenigingsondersteuning


1.133

Sportstimulering voor kinderen in de wijk

Stimulering sport Sport in de wijk

Stimulering van kennismaking met sport, stedelijke sport- en bewegingsactiviteiten voor kinderen. Stimulering van sport voor kinderen in de wijk.

235

575

Totaal prestatiedoelstelling Sportstimulering voor kinderen in de wijk

810

Versterken van het (top)sportklimaat

Evenementensubsidies VSU Topsport

Ondersteunen van topsportevenementen en marathon van Utrecht Ondersteunen van verenigingen voor topsportactiviteiten.

135 158 192

Ondersteunen en stimuleren van koppeling topKoppeling top- en breedtesport en breedtesport.



Totaal prestatiedoelstelling Versterken van het (top)sportklimaat Totaal programma Sport

485 2.428

Programma Onderwijs, Educatie en Bibliotheek
De startpositie van jonge kinderen verbeteren die het risico lopen op een achterstand in (taal)ontwikkeling. Schoolverzuim en -uitval terugdringen waardoor leerlingen de kans krijgen hun schoolloopbaan zo soepel mogelijk te doorlopen en daarmee het perspectief op het behalen van een startkwalificatie vergroten. Leerlingen en personeel voelen zich veilig in en rondom de school. Inkopen van conciërgetaken bij WWBU t.b.v. het primair onderwijs. Respect en tolerantie tussen leerlingen vergroten, goed leren omgaan met verschillen en discriminatie tegengaan. Naschoolse activiteiten aanbieden ter ondersteuning van de schoolloopbaan. Leerlingen uit de hoogste groepen van het basis en speciaal onderwijs laten deelnemen aan de werkweken natuureducatie in het Utrechts Buitencentrum. Ontwikkeling educatief aanbod dat is gericht op het verwerven van competenties (kennis, vaardigheden en houding) waarmee mensen zelf hun maatschappelijke positie kunnen verbeteren. Leerlingen na schooltijd meer laten bewegen en sporten.

Leerlingenzorg


3.102

Voortijdig schoolverlaten

3.869

Veilige school

879

Integratie in het onderwijs

332

Na- en buitenschoolse activiteiten


1.463

Startkwalificatie volwassenen School en sport


4.366 325



Cultuureducatie Totaal prestatiedoelstelling: ontwikkeling talenten Totaal programma Onderwijs, Educatie en Bibliotheek

Interesse wekken voor kunst en cultuur bij kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Kinderen in contact brengen met een breed aanbod van kunst en cultuur binnen schooltijd en in de verlengde schooldag (VSD). Het aanbod voor onderwijs aan laten sluiten bij wat er verder in de school gebeurt en bij specifieke doelgroepen van het onderwijsachterstandenbeleid. Vergroten van de intermediaire functie van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) bij het CKV-onderwijs.

3.065 17.401 17.401

Programma Welzijn

Leefbaarheid (prestatieveld 1 WMO)

Ontwikkelen en faciliteren voorzieningen Bestrijden (ongewenst) sociaal isolement

Ontwikkelen en faciliteren ontmoetingsvoorzieningen om activiteiten door en voor burgers te stimuleren, met als doel het bevorderen van leefbaarheid en sociale samenhang in wijken en buurten. Burgers uit een sociaal isolement halen door een brede inzet van instrumenten. Versterken en faciliteren van de civil society. Het initiatief voor een bloeiende civil society ligt bij bewoners . De gemeente wil burgerschap niet afdwingen, maar de bewoners worden in staat gesteld en geholpen om het initiatief te nemen en te houden.

8.073 108

Stimuleren civil society

4.311



Aanbieden vraaggericht en aansprekend vrije tijdsaanbod Vergroten van opvoedingsvaardigheden en ouderbetrokkenheid Totaal prestatiedoelstelling Leefbaarheid

Bieden van een aansprekend vrije tijdsaanbod met name gericht op kinderen en jongeren, zodat zij hun interesses ontdekken en verder ontwikkelen. Kinderen en jongeren bepalen mede wat dat aanbod zal zijn. Ouders betrekken bij de ontwikkeling van hun kind en zonodig ondersteunen bij de opvoeding.

4.726


1.041 18.259

Regie (prestatieveld 3 WMO)

Zorgen voor activiteiten en voorzieningen, die burgers en cliënten informeren en adviseren over voorzieningen Advies en informatie is voor iedere binnen de WMO. De informatie hoeft zich echter niet te burger beschikbaar beperken tot gemeentelijke WMO-voorzieningen.


2.069

Adequate ondersteuning bij complexe vragen van burgers Totaal prestatiedoelstelling Regie

Cliëntondersteuning met als doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van de cliënt te bevorderen. Dit kan door informatie en advies te verstrekken, maar vooral ook door uitgebreide vraagverheldering en kortdurende ondersteuning bij keuzes op diverse levensterreinen.


3.535 5.604

Vrijwillige Inzet (prestatieveld 4 WMO)

Versterken ondersteuningsstructuur mantelzorg Stimuleren nieuwe vormen van vrijwillige inzet

Mantelzorgers , waaronder jonge en allochtonen, op de hoogte brengen van het bestaande ondersteuningsaanbod en dit aanbod tevens verbeteren en uitbreiden. Stimuleren van met name jongeren, allochtonen en ouderen om zich vrijwillig in te zetten middels nieuwe en flexibele vormen van vrijwillige inzet.


1.216


201



Een vraaggerichte zowel kwantitatieve als kwalitatieve ondersteuningsstructuur voor vrijwilligers, verbeteren Adequate ondersteuning vrijwillige en versterken van de huidige structuur inzet (vrijwilligershuis, deskundigheidsbevordering). Totaal prestatiedoelstelling Vrijwillige inzet Stimuleren zelfstandig wonen van mensen voor wie dat vanzelfsprekend is Deelname aan sport, sociale activiteiten en (vrijwilligers) werk vergroten


614 2.031

Gelijkwaardigheid (prestatieveld 5 WMO)

Bevorderen van het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking. Bevorderen van de (sociale) participatie en zelfstandigheid van kwetsbare burgers door hun deelname aan activiteiten te vergroten. Versterken van de zelfredzaamheid van kwetsbare burgers door een betere toegankelijkheid van voorzieningen (agenda 22) en het ontwikkelen van woonservicezones.


72


606

Versterken zelfredzaamheid Totaal prestatiedoelstelling Gelijkwaardigheid


1.267 1.945

Kwetsbaar (prestatieveld 6 WMO) Totaal prestatiedoelstelling Kwetsbaar Opvang (prestatieveld 7 WMO)

Leveren van individuele verstekken Verstrekken van warme maaltijden aan huis ter voor behoud en bevorderen van bevordering van het zelfstandig functioneren van zelfstandig functioneren ouderen en mensen met een beperking.


441 441



Realiseren van op elkaar aangesloten opvang en begeleiding van sociaal kwetsbaren afgestemd op de vraag door middel van een ketenaanpak en de noodzakelijke afstemming met het openbare orde en veiligheidsbeleid. Voor de groep (ex)daklozen en Realiseren van op elkaar dreigend daklozen werken we op basis van het plan van aangesloten opvang en begeleiding aanpak Maatschappelijke Opvang, gericht op van sociaal kwetsbaren afgestemd preventie, opvang én herstel. met het accent op op de vraag preventie en herstel. Het creëren van een infrastructuur met een veilige situatie voor slachtoffers van huiselijk geweld in Het creëren van een veilige situatie combinatie met de aanpak van en hulpverlening aan voor slachtoffers (potentiële) plegers van huiselijk geweld. Toekomstperspectief in land van herkomst of in Nederland creëren Totaal prestatiedoelstelling Opvang Totaal programma Welzijn Begeleiden van statushouders en ex-AMA's naar een toekomstperspectief in Nederland of in land van herkomst.


8.983


320


514 9.817 38.097

Programma Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid
De dekking van de noodzakelijke kosten van de kliëntenraad die als belangenbehartiger bij SoZaWe optreedt

Armoedebestrijding Totaal prestatiedoelstelling armoedebestrijding

Kliëntenraad


92 92

Diverse incidentele projecten en stadswerkplaats Wijkwelzijnsorganisaties

Diverse projecten en verkleining afstand arbeidsmarkt door aanbod van laagdrempelige cursussen en een open werkplaats laagdrempelige wijkactiviteiten die er voor zorgen dat d


286 615



Totaal werk Totaal programma Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid


901


993

Programma Volksgezondheid
UMC Soa Poli Buddyzorg Respijtzorg Uitvoeren curatieve SOA-bestrijding t.b.v. provincie Utrecht. Verstrekken van subsidie voor de uitvoering van buddyzorg. Verstrekken van subsidie voor de uitvoering van respijtzorg. 950 155 649

Totaal prestatiedoelstelling: Bescherming tegen ziekten en het bestrijden ervan


1.754


6633 Prenatale voorlichting

Een bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoge Utrechtse perinatale sterfte en morbiditeit door gerichte voorlichting te organiseren over gezonde zwangerschap, bevalling en ouderschap aan (aankomend) zwangeren in achterstandssituaties en door het ontwikkelen of versterken van het netwerk van zorgverleners voor (aanstaande) ouders en kinderen (op wijkniveau)


274

Totaal prestatiedoelstelling: Het signaleren van kinderen met opvoedings- en opgroeiproblemen in een vroeg stadium en ze actief volgen


274



WMO collectieve GGZ preventie Totaal prestatiedoelstelling: Intensiveren van activiteiten voor een gezonde leefstijl en meer inwoners bereiken met preventieactiviteiten

Subsidie t.b.v. een substantiële bijdrage aan de psychosociale gezondheid van burgers en ondersteuning van mantelzorgers in de gemeente Utrecht.


193


193 Ondersteunende begeleiding met een psychociale grondslag / laagdrempelige ambulante gezondheidszorg en ondersteuning. Diverse subsidies in het kader van wonen & woonvoorzieningen. Skaeve Huse, Housing First , Outreachend maatschappelijk werk, prev. Huisuitz.d. huurschuld, begel. Klein/flex groepswonen, ambulante woonbegeleiding, voltijd & begeleid wonen, woonoverlast, onderdak bieden aan vrouwen en gezinnen. Laagdrempelige opvang, zorgcentrum de Singel Heroineverstrekking op medisch voorschrift Activiteiten in het kader van werk- en dagbesteding. Sport voor sociaal kwetsbaren, Etalage en Matching, Activering, ontmoeting en zinvolle dagbesteding. Clientenparticipatie en -emancipatie. Diverse initiatieven en fonds zelfbeheer. Ambulante Intensieve Hulpverlening, kleinschalige woonvoorziening, 24- uurs opvang/begeleid wonen, trajectmanagement aanpak zwerfjongeren, deskundigheidsbevordering ketenpartners / ketensamenwerking. Trajecten voltijdopvang + begeleid wonen aan exgedetineerden.

Preventie en herstel


984

Wonen & woonvoorzieningen Laagdrempelige opvang Gezondheid & Zorg


4.997 1.189 1.062

Werk- en dagbesteding Cliëntparticipatie en-emancipatie


1.017 272

Zwerfjongeren Zorg & Veiligheid


633 70



Toegang Prostitutie

Toeleiding naar Zorg, Bestaande zorgtoeleiding, Spuitomruil, Financieringtrajectmanagement backoffice MO-instellingen. Subsidie t.b.v. het verbeteren van de gezondheid van prostituees. Begeleid wonen tienermoeders, beg. groepswon.moed.+ kind., ambul. woonbegel./nazorg.


853 838

Overig Totaal prestatiedoelstelling: Realiseren van op elkaar aangesloten opvang voor en begeleiding van sociaal kwetsbaren


170


12.085


6639

Volwassenen & middelengebruik / Alcohol & middelengebruik

Sluitend zorgaanbod in de eerste en tweede lijn: uitval uit afkickprogramma's verminderen en medische interventie / Poliklinische interventies / Activering / Sluitende keten voor probleemdrinkers / Bereiken en toeleiden van de doelgroep (Veldwerk) / Signalering van doelgroepen en middelen.


2.840

Totaal prestatiedoelstelling: Realiseren van een integrale alcoholaanpak gericht op preventie en zorg, toezicht en handhaving Totaal programma Volksgezondheid


2.840 17.146

Programma Lokale Democratie en wijkgericht Werken
Debatcentra Het stimuleren van debat over maatschappelijke onderwerpen

Samenw. en belangenbehartiging


51 51

Totaal prestatiedoelstelling Samenwerking en belangenbehartiging Internationale samenwerking Sichting Vriendschapsband Het onderhouden van vriendschapsbanden


60



COS Regeling uitwisseling samenwerking Landen van Herkomst voor particuliere initiatieven Voorlichting internationale samenwerking Similar Cities Network Totaal prestatiedoelstelling Internationale samenwerking

Het bevorderen van mondiale bewustwording internationale samenwerking Beheer van particuliere projectaanvragen in het kader van uitwisselingsprojecten tussen Utrecht en resp. marokko, Turkije en Surname Bevorderen van particuliere initiatieven door middel van lokale voorlichting over IS Ontwikkeling van een netwerk van Europese steden


47


55 52 65 279

Betrokkenheid burgers Totaal prestatiedoelstelling Betrokkenheid burgers

diverse evenementen

Organiseren van 4 mei herdenking, intocht Sinterklaas, bevrijdingsfestival, tolerantieprijs, Koninginnedag ed.


172 172

Totaal programma Lokale Democratie en Wijkgericht Werken


502

Programma Wonen en Monumenten
Verbeteren huisvesting bijzondere doelgroepen Jongerenhuisvesting en groepswonen voor ouderen Jongerenhuisvesting en groepswonen voor ouderen 50 50 Doorbetaling rijksregelingen 3.242 3.242

Totaal prestatiedoelstelling verbeteren huisvesting bijzondere doelgroepen Bebouwde leefopgeving Totaal prestatiedoelstelling Bebouwde leefomgeving Woninggebonden subsidies



Monumentale en culturele historie

Restauratiebijdragen

Kerkenregeling, Monumentendag, onderhoudsfonds Binnenstadskerken


780 780 4.072

Totaal prestatiedoelstelling monumentale en culturele historie Totaal programma Wonen en Monumenten

Programma Milieu en Duurzaamheid

Klimaat en energie Prestatiedoelstelling Klimaat en energie Totaal programma Milieu en Duurzaamheid

Milieucommunicatie

Passief en actief voorlichting geven en informatie verstrekken aan de bewoners en de gebruikers van de stad over natuur-, milieu- en duurzame ontwikkeling


140 140 140

Programma Stadspromotie
Evenementen, projecten, activiteiten

Cultuurpromotie

Ondersteuning cultuurpromotie.


450 450

Totaal prestatiedoelstelling Evenementen, projecten, activiteiten

Versterken Toerisme

Toeristische marketing en promotie Ondersteuning toeristische marketing en promotie.

Museale presentatie

Ondersteuning museale presentatie.


858 75 933 1.383

Totaal prestatiedoelstelling Versterken Toerisme Totaal programma Stadspromotie



Programma Diversiteit en Integratie
Ondersteunen van de stichting Art.1 Midden Nederland en organisaties die de sociale acceptatie van homoseksualiteit bevorderen.

Integratie en tolerantie Totaal prestatiedoelstelling Leefbaarheid


304 304

Integratie en ontmoeting Totaal prestatiedoelstelling Vrijwillige inzet Totaal programma Diversiteit en Integratie Totaal alle Programma's Bedragen zijn in duizenden euro's

Ondersteunen van activiteiten gericht op duurzame ontmoeting. Ondersteunen en faciliteren van migrantenorganisaties om in samenwerking met andere organisaties interculturele activiteiten uit te voeren partner te zijn bij de uitvoering van het diversiteitsbeleid.


1.485 1.485 1.789 120.649

De bevoegdheid tot verlenging, intrekking, wijziging en vaststelling van subsidies berust bij het College van Burgemeester en Wethouders en is gebaseerd op artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening 2008. Aan dit overzicht kunnen geen aanspraken worden ontleend.






---- --