Gemeente Almere

Tweede kunstetalage Almere Buiten geopend

20-10-2010

Winkelcentrum Buitenmere (foto HBD) Woensdag 13 oktober is de tweede kunstetalage in Almere Buiten geopend. Deze etalage bevindt zich aan de Chicagostraat in winkelcentrum Buitenmere en is geopend met schilderijen van de beeldend kunstenaar Maryoke. Speciaal voor deze nieuwe Kunstetalage heeft de kunstenaar een vierluik schilderij gemaakt die een lange tafel laten zien waaraan smakelijk geconverseerd wordt.

Vijf kunstetalages

De eerste kunstetalage bevindt zich in de Rio de Janeirostraat. Tot eind oktober 2010 is daar een expositie te zien van het werk van de Almeerse beeldend kunstenaar Trudie Canwood.
Het is de bedoeling om in het centrum vijf kunstetalages te realiseren. Tot 2013 komen deze in fases beschikbaar. Daarmee wordt de mogelijkheid gecreëerd kunst in de openbare ruimte in Centrum Almere Buiten op kleinschalige wijze vorm te geven.

24 uur per dag

De kunstetalages geven exposanten de mogelijkheid 24 uur per dag hun werk te tonen, nieuwe initiatieven op het gebied van kunst in de openbare ruimte te ontwikkelen en een netwerk rond de kunstetalages op te bouwen. De (wisselende) exposities in de verlichte kunstetalages dragen bij aan een culturele uitstraling van het centrum, creëren 's avonds een aangenamere sfeer en geven het centrum ook buiten openingstijden een aantrekkelijker gezicht.