Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 20 oktober 2010

Heiwerkzaamheden Eemplein binnenkort van start

De eerste paal voor het Eemplein in Amersfoort gaat heel binnenkort de grond in. Deze of volgende week starten de noodzakelijke heiwerkzaamheden voor de fundering van de parkeergarage die onder het Eemplein wordt gebouwd. De exacte datum is afhankelijk van wanneer het bouwterrein volledig bouwrijp is gemaakt.

De heiwerkzaamheden duren naar verwachting tot het einde van het jaar. Het heien zal (geluids)overlast voor de omgeving met zich meebrengen. Voor omwonenden van het Eemplein is op 1 november van 16.30 tot 19.30 uur een inloopavond georganiseerd aan de Eemlaan 750 (voormalig paviljoen Amersfoort 750), waar men terecht kan met alle vragen en waar men informatie krijgt over de bouw in de komende maanden.

Nieuw plein in het Stadshart
Het Eemplein wordt een uitbreiding van het Stadshart met voorzieningen die passen bij een groeiende stad. Het wordt een multifunctioneel centrumgebied waar mensen elkaar ontmoeten, uitgaan, genieten van cultuur, winkelen, maar ook wonen en werken. Naast een bioscoop met acht zalen zullen onder andere Albert Heijn, Media Markt, Xenos en Blokker er nieuwe vestigingen openen. Ook komen er straks woningen in verschillende prijsklassen. Het Eemhuis wordt het culturele hart van het plein; hierin vestigen zich straks poppodium De Kelder, de bibliotheek, Scholen in de Kunst en Archief Eemland. Het plein zelf is niet alleen de verbinding tussen de aan het plein gelegen voorzieningen, maar ook een nieuw plein voor de stad. De ambitie van de gemeente is om een plein te realiseren waar het prettig vertoeven is, waar je rustig kunt zitten, maar waar ook met regelmaat wat te doen is.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort