Ingezonden persbericht


Diemen, 20 oktober 2010

Primeur: Quest op de Nintendo DS!
Quest Nintendo DS-game 1313 vragen en antwoorden

Quest, Tijdschrift van het Jaar en het grootste maandblad van Nederland, heeft op 14 oktober de allereerste Quest Nintendo DS-game gelanceerd! Het spel is Quest zoals je het kent: véél (1313) vragen, wetenswaardige feiten, grappige spelletjes, flitsende filmpjes, geluidsfragmenten en uitdagende opdrachten.

Doel van het spel: het behalen, in verschillende moeilijkheidsgraden, van het 'Grand Master'-certificaat. Hierbij passeren onder andere de Quest-rubrieken natuur, cultuur, geschiedenis, psychologie, voeding en technologie de revue.

De game kent 2 modi: de Soloquiz-modus om alleen te spelen en de Quizmaster-modus waaraan ook vrienden en familie mee kunnen doen. In de Soloquiz-modus speel je Quest-facts vrij, waardoor je kennis over de onderwerpen van het spel vergaart. En in de Quizmaster-modus is één speler quizmaster die de rest uitdaagt vragen te beantwoorden en te discussiëren.

Een voorproefje:

- Kunnen katten allergisch zijn voor mensen?

- Waarom hebben Griekse beelden kleine piemels?
- Maak het silhouet van het Sydney Opera House af.
- Waar komt de term 'hiphop' vandaan?

- Teken de bril van Sigmund Freud op zijn foto.

Er is meer dan een jaar gewerkt aan de game, een gezamenlijk en ambitieus project van gameontwikkelaar The Pharmacy en de redactie van Quest. Na succesvolle games op het gebied van braintraining, zoals Dr. Kawashima's How Old Is Your Brain, is er nu eindelijk een nieuwe kennisgame voor jong en oud!

Specificaties
Quest DS-game 1313 vragen en antwoorden
ISBN: 9789089270719
Prijs: 29,95 euro
Verkrijgbaar vanaf 15 oktober in alle entertainmentwinkels (distributie door Namco Bandai) en op questwinkel.nl

Over Quest
Quest is braintainment: kennis én vermaak. Quest geeft antwoord op fascinerende alledaagse vragen over onder andere geschiedenis, sport, reizen, techniek, multimedia, wetenschap, natuur en psychologie. Naast het maandelijkse magazine zijn er inmiddels ook Quest-specials, -boeken, -dvd's en andere merchandise. Uiteraard net zo spraakmakend als het magazine. Quest is een uitgave van G+J Uitgevers en werd in maart 2004 gelanceerd. De oplage schommelt rond de 200.000 stuks. Vorig jaar werd Quest uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar, nadat het eerder al de prijzen Lancering van het Jaar (2004) en Hoofdredacteur van het Jaar (2007) won.

===============