Ingezonden persbericht


Emirates Airline ontvangt de Europese Ryder Cup sterren voor het Dubai World Championship.

Dubai, U.A.E., 20 oktober 2010 - De European Tour en Emirates Airline hebben de handen ineen geslagen voor de grote finale van het golfseizoen 2010; het Dubai World Championship. Onder meer de spelers van het winnende Europese Ryder Cup team strijden mee om de hoofdprijs van 7,5 miljoen US $.

De internationale luchtvaartmaatschappij Emirates Airline, gevestigd in Dubai, is de officiële partner van The Race to Dubai, dat plaats vindt van 25 tot en met 28 november. Het eindtoernooi wordt voor de tweede keer in successie gespeeld op de Earth Course van het Jumeirah Golf Estate. De baan, ontworpen door Greg Norman, heeft bewezen een geweldige uitdaging voor de spelers te zijn om een spannend slot van het seizoen te garanderen.

Het is voor de eerste keer dat alle spelers van het winnende Ryder Cup team in actie te zien zijn. Titelverdediger en nummer twee van de wereld, Lee Westwood, de US Open winnaar Graeme McDowell, Martin Kaymer, winnaar van het US PGA Championship, de KLM Open en de Dunhill Links en de energieke Ian Poulter spelen in het veld van de 60 beste spelers van dit seizoen om de Harry Vardon Trophy.

Naast de Ryder Cup spelers zal de (British) Open winnaar Louis Oosthuizen aanwezig zijn. De definitieve lijst van de zestig beste spelers wordt opgemaakt na de USB Hong Kong Open, vooralsnog staat voor Nederland Robert-Jan Derksen het best geklasseerd op de 51ste plaats. Ook Joost Luiten mag nog hopen op deelname, hij staat momenteel 67ste.

Het toernooi op Jumeirah Golf Estates' Earth course is de grote finale van dit seizoen van de European Tour dat bestond uit 48 toernooien in 26 verschillende landen. De winnaar mag zich Europa's beste speler van 2010 noemen.

Emirates Airline is sponsor van negen European Tour evenementen, onder meer de Ryder Cup. Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, voorzitter en CEO van Emirates Airline beschouwt het sponsorship als een natuurlijke link met het bedrijf:" we hebben al een overeenkomst met de European Tour. Als een groeiende airline met meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld zijn wij de aangewezen partner voor het kampioenschap".

"Emirates Airline is betrokken bij de golfsport, het is goed om dat te versterken door de apotheose van het golfseizoen in onze thuishaven, Dubai, ook te ondersteunen" vervolgt de Sheikh.

Naast deze evenementen van de European Tour is Emirates Airline ook partner in het Australian PGA Championship, het Australian Open Championship, Thailand Open en het Japan Open Championship. Over twee jaar, als het Europese team haar Ryder Cup titel verdedigt in Medinah, USA, zal Emirates Airline wederom de officiële partner van het team zijn.

Toegang tot het Dubai World Championship is gratis. Voor tickets en meer informatie over het evenement zie: www.dubaiworldchampionship.com

Over Emirates Airline
Emirates Airline is per 1 mei 2010 gestart met dagelijkse, rechtstreekse vluchten tussen Dubai en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1985 en beschikt over 150 Boeing en Airbus toestellen, waaronder de A380 - ook wel bekend als de superjumbo. Emirates vliegt op meer dan honderd bestemmingen op zes continenten waaronder Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, het Verre Oosten en Australazië. De luchtvaartmaatschappij is meer dan 400 keer bekroond met internationale awards. Zie voor meer informatie www.emirates.com.