Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Editing platform EDIUS® 6 van Grass Valley(TM), wint "Best of IBC2010 Award”.

De redacties van de internationale vakbladen TVB Europe en The IBC Daily hebben EDIUS 6, het nonlineare editing platform van Grass Valley, onderscheiden met een "Best of IBC2010 Award" als een van de meest innovatie en intelligente product-introducties van het jaar 2010.

De prijs is een nieuwe erkenning voor de uitgebreide mogelijkheden die EDIUS 6 biedt voor professionele editors, broadcasters en productiemaatschappijen. Het multi-format editing platform is geheel vernieuwd en biedt nog meer snelheid, flexibiliteit met verschillende video formaten en efficiency voor een optimale workflow.

"Ons redactieteam heeft zich enorm verdiept bij alle IBC exposanten" aldus Fergal Ringrose, Editor van TVB Europe en The IBC Daily: "Voor deze awards hebben we de meest innovatie en slimme producten van Europa's grootste broadcast-beurs uitgekozen. Specifiek hebben we gekeken naar producten die voor de eindgebruikers efficiency bieden en dus geld besparen".

EDIUS 6 kan elke video standaard aan tot 1080p50/60 maar zelfs ook de 4K digital cinema resolutie. Alle gebruikelijke codecs worden 'native' ondersteund waardoor er geen transcoding nodig is, ook als er bijvoorbeeld verschillende compressieformaten worden gebruikt op een en dezelfde timeline. Tevens kunnen onder meer preview effecten in real time worden bekeken.

Het EDIUS editing platform wordt internationaal steeds vaker ingezet bij grote evenementen. Zo zette facilitair bedrijf Telegenic een netwerk van totaal 12 EDIUS editsets in bij haar registratie van de Ryder Cup, de tweejaarlijks golf wedstrijd tussen Europa en de VS welke over de hele wereld door honderden miljoenen mensen werd bekeken. De sets, aangesloten op een K2 Summit SAN netwerk, zorgden voor alle lokale editing, inclusief onder meer de highlights montages, herhalingen en montages voor de 3D uitzendingen. ===============================================

Meer informatie over EDIUS 6 is beschikbaar op de Grass Valley website: http://www.grassvalley.com/products/edius_6/features

Voor meer informatie kunt u tevens contact opnemen met