Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Web Power opent nieuw kantoor in Shanghai

Barneveld, 20 oktober 2010 ­ Web Power heeft de deuren van zijn nieuwe kantoor in Shanghai geopend. Het kantoor luidt een nieuwe groeifase in voor de Nederlandse specialist in e-mailmarketing.

Het nieuwe kantoor in Shanghai luidt een nieuwe groeifase in voor de aanbieder van e-mailmarketing. Web Power is al vanaf 2006 in China actief en had al vestigingen in Shanghai en Bejing. Het bestaande kantoor in Shanghai is ingeruild voor een spiksplinternieuwe werkomgeving. 'We groeien snel in China, dus het werd tijd voor een kantoor dat niet alleen praktisch is, maar ook een visitekaartje vormt voor onze klanten en relaties', aldus Jacco Bouw, oprichter en CEO van Web Power.

IMG_0120 klein.jpg
De consul-generaal der Nederlanden in Shanghai, Eric Verwaal, geeft aan dat groei niet altijd even vanzelfsprekend is: 'Het verschil tussen succesvol zijn en falen is flinterdun. Web Power heeft ook zeer moeilijke tijden gehad in China. Het moment waarop ze de stekker eruit wilden trekken, maar besloten het toch nog één maand te proberen, was een kantelpunt voor het bedrijf. Vanaf dat moment boekt Web Power succes na succes.'

Web Power verzorgt alles op het gebied van e-mailmarketing voor de Wereld Expo in Shanghai. Dit evenement, dat 70 miljoen bezoekers verwacht, is tot en met eind oktober open. Vlak voor de opening van het nieuwe kantoor sloot Web Power een driejarige samenwerking met Disney voor hun e-mailcampagnes in China.

IMG_0006 klein.jpg
De inrichting
Het kantoor, ingericht door interieurarchitect Monika Bodniak, is een grote knipoog naar Nederland. Het meest opvallende is wel het fiets- en looppad dat door het kantoor loopt. Daarnaast zijn de grote egg chairs prominent aanwezig op meerdere plaatsen in het kantoor. Op deze manier wordt de link met de plaats van herkomst van Web Power, namelijk Barneveld, gelegd.

De opening
De opening zelf was een groot festijn met zowel Nederlandse als Chinese invloeden. 'Web Power, originated from The Netherlands" stond op diverse plaatsen groot afgebeeld. Tulpen en groen gras deden hun best om de feestelijkheid op te schroeven. De opening begon met een drakenshow, waarna Jacco Bouw, CEO van de Web Power Groep om exact 16:16, dit brengt in China geluk, zijn openingsspeech hield. Na nog twee speeches volgde een drakenshow volgens Chinese traditie. De ogen van de draken werden rood geschilderd en rode enveloppen werden afgegeven. Het lintje was nog maar net doorgeknipt of buiten ging het vuurwerk met stevige knallen tekeer. De ceremonie werd vervolgd met een 'onnavolgbare maskershow'. De avond werd afgesloten met een kungfu-demonstratie.

Een dag voor de opening was Jeroen Smit, beter bekend als schrijver van het boek De prooi over ABN AMRO al bij Web Power op kantoor voor een interview. Dit wordt in aflevering 4 van leiders gezocht uitgezonden. De uitzending zal naar alle waarschijnlijkheid op 28 november zijn.

Over Web Power
Web Power is een online marketingbureau dat kennis, producten en diensten levert voor online marketing- en communicatietoepassingen. Het bedrijf is in 1999 opgericht en is wereldwijd aanbieder van e-mailmarketing en contentmanagement. Tot de klanten van Web Power behoren onder andere Pathé, Free Record Shop, Heineken, British Telecom en Vogue, de publieke omroepen en radio 538. Web Power heeft kantoren in Barneveld, Stockholm, Hamburg, Stuttgart, Shanghai en Beijing en werkt met resellers in onder andere Panama, San Diego en Singapore. Kijk voor meer informatie op www.webpower.nl.

Meer informatie voor de pers