KNHS

Tineke Bartels kandidaat-bestuurslid NOC*NSF
20 oktober 2010

ARNHEM - Het NOC*NSF bestuur heeft aan de sportbonden voorgesteld drie nieuwe bestuursleden te benoemen. Het gaat om Tineke Bartels (59), Anneke van Zanen-Nieberg (46) en Jan Willem Maas (51). Henk van Dalen heeft zijn functie als penningmeester wegens drukke werkzaamheden neergelegd. Frans Hulshof is op 16 november aftredend en heeft aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen. André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, heeft Mavis Carrilho gevraagd als bestuurslid terug te treden. Zij heeft aangegeven dat tot nader order in beraad te houden.

Tijdens de Algemene Vergadering van 18 mei 2010 hebben de leden van NOC*NSF uitgesproken een meer evenwichtig samengesteld bestuur te willen, waarbij het sportprofiel nadrukkelijker op de voorgrond staat. De vergadering heeft de nieuwe voorzitter de ruimte gegeven met voorstellen tot wijziging van de bestuurssamenstelling te komen. Tegelijkertijd heeft het voltallige bestuur van NOC*NSF tijdens die vergadering haar bereidheid uitgesproken om ruimte te maken voor nieuwe bestuursleden.

De heer Henk van Dalen heeft in september aangegeven zijn functie van penningmeester neer te leggen in verband met het aanvaarden van een andere baan. De heer Frans Hulshof (Communicatie en Media), die volgens het Rooster van Aftreden nu aftredend is, heeft te kennen gegeven zich niet herkiesbaar te stellen. Mevrouw Mavis Carrilho (Breedtesport) heeft het verzoek gehad haar zetel ter beschikking te stellen en aangegeven dat tot nader order in beraad te houden.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: Ik dank Henk van Dalen, Frans Hulshof en Mavis Carrilho zeer voor hetgeen ze voor NOC*NSF in de afgelopen roerige tijd hebben betekend. Hoewel het aantal mutaties in het bestuur in deze korte periode groot is, schept het ruimte voor de veranderingen zoals die door onze leden in de voorjaarsvergadering zijn bepleit.

Het bestuur stelt de Algemene Vergadering van NOC*NSF voor tijdens de komende vergadering van 16 november 2010 de volgende personen in het NOC-NSF-NSF bestuur te benoemen.


1. mevrouw Anneke van Zanen-Nieberg (in de functie van penningmeester);


2. mevrouw Tineke Bartels;

3. de heer Jan Willem Maas.

De curricula vitae van deze drie kandidaten treft u hier aan.

De leden van NOC*NSF hebben conform de statuten tot twee weken voor de Algemene Vergadering de mogelijkheid bestuurskandidaten voor te dragen.

bron:noc*nsf