Livestream verslag van twitterbruiloft door Aldith Hunkar


ZEIST, 20101020 -- TV-presentatrice Aldith Hunkar, bekend van o.a. het Jeugd- en NOS-journaal, doet vandaag via livestream verslag van de festiviteiten rond de twitterbruiloft. De eerste volledig gecrowdsourcede en gecrowdfunde bruiloft vindt plaats in Zeist. Het huwelijk van twee twitteraars is uitgegroeid tot een groot benefietfeest met als goed doel: Stichting Pink Ribbon.

Twedding
Voorafgaand en tijdens 'Twedding', het feest voor twitteraars, kan men doneren en de opbrengst van de speciaal hiervoor ingerichte webshop gaat naar Pink Ribbon. Daarnaast zijn meer activiteiten ontstaan om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Er is exclusief voor `Twedding' een nummer gecomponeerd dat o.a. via iTunes verkocht wordt en artiesten en entertainers treden belangeloos op tijdens het feest. Voor de gelegenheid is een Tweddingband gevormd door 13 twitter-muzikanten.

Aanzoek via Twitter aanleiding
Het aanzoek dat René Hoksbergen (48) tijdens een Twitterevenement deed aan Jannetta Dorsman (44) was de aanleiding. Velen waren - virtueel of ter plekke - getuige van het aanzoek. Dit leidde tot aanbiedingen om het bruidspaar te helpen hun bruiloft te regelen. Het idee om de bruiloft volledig te laten crowdsourcen en -funden door gebruik van sociale media ontstond daarna als vanzelf. Naast het grote feest dat met medewerking van zo'n 200 twitteraars wordt geregeld kan men Twedding via de virtuele wereld van Second Life volgen.

Internet
De livestream is te volgen via www.twedding.tv en de internetsite www.twedding.nl.Op twitter is Twedding te volgen via @TweddingNL en #twedding.





Ingezonden persbericht