Veel interesse in TEDxAmsterdam simulcast in Delft


Selectie voor simulcast event TEDxAmsterdam is geopend

DELFT, 20101020 -- Op 30 november organiseert de Club van Delft een live uitzending van TEDxAmsterdam voor studenten, academici, ondernemers en bedrijfsleven in Delft in het nieuwe Science Center. Vanwege de enorme populariteit van TED verwacht de organisatie in recordtijd alle plaatsen te vergeven.

Sinds het online plaatsen van de website loopt het storm met aanmeldingen voor het zgn. `simulcast' evenement van de Club van Delft. "Dat is ook niet zo vreemd,...", aldus Nathan Volkers, partner van de Club van Delft, "TED.com is ontzettend populair bij studenten en ondernemers. Tijdens de lunch weet ik zeker dat er een peak te zien is in het aantal pageviews uit Delft van populaire TEDtalks op www.TED.com!".

TED staat voor `technology', `entertainment' en `design' en de organisatie uit Amerika organiseert jaarlijks twee immens populaire TED Global events in California en Oxford (UK). Tijdens deze evenementen komen de meest fascinerende denkers en doeners van over de hele wereld een TEDtalk houden. Een presentatie van maximaal 18 minuten over het onderwerp dat hen bezighoudt die het motto van de organisatie onderschrijft: "Ideas Worth Spreading".

Sinds een aantal jaren worden er ook TEDx evenementen georganiseerd, dit zijn lokale versies van de TED global events. Dit jaar was er één in Rotterdam en op 30 november a.s. vindt TEDxAmsterdam plaats. Bob van Putten: "Vanwege de populariteit zijn de evenementen maar beperkt toegankelijk. Met deze `simulcast' willen wij dit voor Delft wel bereikbaar maken." Op 30 november vindt het evenement plaats in het Science Centre in Delft - een volledig verzorgde dag, inclusief lunch en netwerkborrel achteraf. De Club van Delft organiseert deze dag in samenwerking met een aantal Delftse bedrijven. Volkers: "We nodigen iedereen die zich aangesproken voelt door het karakter van TED uit om zich aan te melden. We streven naar een mix van studenten, academici, ondernemers en het bedrijfsleven. Zij zullen die dag kennismaken en geïnspireerd raken door de TEDtalks en elkaar."

Aanmelden kan via: tedx.clubvandelft.nl