IUNIKA kondigt aan dat het bedrijf Parental Bourder lanceert, zijn chip voor het kinderslot dat voor 99,99% betrouwbaar is

  • De PaBo is het enige product ter wereld dat een kinderslot zowel hardware- als softwarematig mogelijk maakt
  • Klanten die de chip of het IP in hun apparaten die toegang hebben tot het Internet willen inbouwen kunnen een licentie aanschaffen
MADRID--(BUSINESS WIRE)-- 20101020 --

IUNIKA heeft zijn chip Parental Bourder (PaBo) ontwikkeld en gepatenteerd, de enige SOC voor kindersloten die zowel op hardware als op software is gebaseerd. PaBo biedt fabrikanten van elektronische apparaten (pc's, mobiele computers etc.) een voor 99,99% betrouwbare manier om de toegang tot het web door minderjarigen - maar ook specifieke gebruikersgroepen en individuen - te beschermen en te controleren. De chip is onafhankelijke van de architectuur en kan dus worden geïntegreerd in de bestaande architectuur.

Er zijn op dit moment ongeveer 800 miljoen minderjarigen actief op het Internet*. Dit aantal neemt met de dag toe, net als het aantal plaatsen waarop ze toegang tot het netwerk kunnen krijgen. Minderjarigen gaan thuis of op hun onderwijsinstelling het Internet op en bekijken informatie die hun vorming of levensstijl aanvult. Helaas is er geen beveiliging tegen het bekijken van ongeschikte sites voor volwassenen of tegen het uitwisselen van persoonlijke gegevens die door criminelen kunnen worden gebruikt.

Met de PaBo kunnen ouders en leraren de elektronica zodanig configureren dat ze zowel de inhoud op het Internet kunnen beperken als de privacy kunnen beschermen. Onder andere kunnen met parameters als leeftijd, gebruiksvenster en de tijdstippen waarop minderjarigen de apparaten die met Pabo zijn beveiligd mogen gebruiken om het Internet op te gaan worden ingesteld. Met PaBo kunt u zelfs vier profielen configureren, en dat maakt het gezamenlijk gebruiken van de apparaten mogelijk.

Ouders kunnen met de software Protectto het gebruiksmodel van de computer instellen en die gegevens op de chip opslaan. De opslag van gegevens kan uitsluitend worden gewijzigd door het technisch personeel van IUNIKA waardoor de minderjarigen het gebruiksmodel onmogelijk kunnen wijzigen. Alleen de tijd dat de computer gebruikt mag worden en het venster van het apparaat kunnen met een USB-key direct worden gewijzigd.

De voornaamste ontwikkeling van het PaBo-project vindt plaats op het technologiepark "Fuente Alamo" in het Spaanse Murcia, een van de belangrijkste centra voor geavanceerde R&D in Europa.

* Bron: http://www.globalissues.org/

Over IUNIKA

IUNIKA is heel wat meer dan een conventionele fabrikant van elektronische apparaten; IUNIKA richt zich op volstrekt innovatieve projecten, en dat resulteert in de combinatie van componenten en software die cross-platform kunnen worden ingezet waardoor gebruikers en ontwikkelaars een oneindig aantal oplossingen kunnen leveren die voldoen aan specifieke behoeften. Onlangs heeft IUNIKA een overeenkomst gesloten met MIPS Technologies dat IUNIKA een wereldlicentie heeft verleend voor de productie van microprocessors met MIPS-architectuur. Op grond van deze overeenkomst kan IUNIKA de architectuur van de microprocessors van MIPS Technologies in zijn nieuwe ontwikkelingen gebruiken.

http://www.iunika.com

Video:http://www.youtube.com/watch?v=JB5WemvM3Bs&feature=player_embedded

Foto- en multimediagalerie:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6474488&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IUNIKA
Zlatka Zamova, +34 91 000 54 36

info@iunika.net