Ingezonden persbericht


C-Mon & Kypski play Musical Chairs

C-Mon & Kypski, de vier koppige band uit Utrecht, zal in het kader van het Rietveld jaar een reeks unieke concerten geven met de toepasselijke naam "C-Mon & Kypski play Musical Chairs". Daarnaast wordt voor deze gelegenheid een nieuw track gecomponeerd met een aparte videofilm als een ode aan het wereldwijd vermaarde werk van architect Gerrit Rietveld!

Samenwerking met Centraal Museum
Gerrit Rietveld is een groot voorbeeld voor kunstenaars die met hun creatieve kunsten Utrecht laat schijnen als culturele stad. Met zijn aparte meubelstukken en vernieuwende architectuur heeft Rietveld wereldfaam verworven. Een uitstraling waar een stad als Utrecht zich mee kan onderscheiden. Veel van de meubelen die hij heeft ontworpen zijn nu terug te vinden in het Centraal Museum in Utrecht. C-Mon & Kypski behoort momenteel tot één van de grote voorbeelden van de Utrechtse creativiteit die in de stad leeft. Zij hebben een hele nieuwe generatie muzikanten geïnspireerd tot het expirimenteren en zoeken naar de grenzen van de hedendaagse popmuziek.

Het Centraal Museum heeft C-Mon & Kypski gevraagd om een bijdrage te leveren aan het Rietveldjaar 2010. Dit is een festival over het leven en gedachtegoed van Gerrit Rietveld, waarin verschillende activiteiten plaatsvinden. Simon Akkermans hierover: "We zijn vereerd dat ze ons hebben gevraagd en zijn toen we terug kwamen van onze tour meteen aan de slag gegaan. Rietveld staat voor ons voor eigenzinnigheid en ruimtelijkheid. Hij heeft ooit gezegd: "Alles wat we ervaren berust op de werking onzer zinnen." Met die gedachte zijn we de uitdaging aangegaan om architectuur en design met muziek te verbinden."

Nieuwe compositie
De nieuwe track van C-mon & Kypski zal ook op een interactieve manier ontwikkeld worden. De band laat zich dit keer inspireren door de videoclip waar Rietveld op een uniek manier centraal staat. Hierdoor ontstaat er een optimale wisselwerking tussen beeld en geluid. Op deze manier blijft het een spiraal van inspiratie die alleen maar omhoog gaat. De videoclip is mede mogelijk gemaakt door TAX-videoclipfonds en Centraal Museum Utrecht.

Unieke Concerten: Music meets Design
Op 24 juni is het Rietveldjaar officieel van start gegaan. Op 20 oktober wordt het de nieuwe tentoonstelling "Rietvelds Universum" geopend in het Centraal Museum in Utrecht met daarop volgend een eerste concert in Tivoli. Vervolgens zal de band op 22 oktober te zien zijn in het Van Gogh Museum in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event. Ze sluiten hun reeks speciale concerten af op 23 oktober met een optreden in de Effenaar in Eindhoven ter ere van de Dutch Design Week.

20-10-2010 Tivoli, Utrecht (start Rietveld Event) 22-10-2010 Van Gogh Museum, Amsterdam (in samenwerking met het Amsterdam Dance Event) 23-10-2010 De Effenaar, Eindhoven (in samenwerking met Dutch Design Week)

--- --- ---