Ingezonden persbericht


Framing: Het Geheime Wapen van Wilders!

Soms krijg je in een discussie geen voet aan de grond, heb je maar geen grip op het debat en lijken al je argumenten weinig overtuigend, zinloos zelfs. Grote kans dat je het slachtoffer bent van "framing", een retorische techniek waarbij je onbewust wordt verleid om de begrippen en argumenten van je tegenstander te gebruiken. Hierdoor lijk je de beweringen van de ander altijd te bevestigen, ook al ga je er tegen in!

Is framing een vreemd of geniaal verschijnsel? Hans de Bruijn schreef "Geert Wilders in debat", waarin hij deze techniek analyseert aan de hand van de "frames" van rasdebater Geert Wilders. Hij zal een toelichting geven op dit raadselachtige fenomeen. Ook zal acteur Arjan Kindermans in debat gaan met het publiek, waarbij hij de frames van een denkbeeldig PVV-kamerlid overtuigend over het voetlicht zal brengen. Kom ook en wordt een volleerd "framer" van debatten!

Vooraf een column van Marcel Zuijderland en na afloop van het debat draait Clublepop vrolijke muziekplaatjes van de debaters bij uitstek: de Fransen! Dit Denkcafé is een samenwerkingsverband van Studium Generale Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius. Dit denkcafé is met medewerking van:
* Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde TU Delft
* Arjan Kindermans, acteur

* Eeva Liukku, moderator

Arminius, Museumpark 3 Rotterdam | woensdag 20 oktober 2010 | 20.00 uur | toegang gratis | Hans de Bruijn "Geert Wilders in debat"
paperback / 71 blz. Nederlandstalig
Boom Lemma uitgevers / 2010
ISBN-13: 9789059315440
¤ 12,50