Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

19 oktober 2010, Utrecht

------

20 oktober in dorpshuis 'It Trefpunt' in Nij Beets

Kaderdag CNV Vakmensen over armoede en arbeidsvoorwaarden in 2011

De Europese Unie is een van de rijkste gebieden ter wereld, maar toch heeft 17 procent van de Europeanen zo weinig middelen dat zij niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Wat kunnen wij aan deze armoede doen? En welke rol speelt een vakbond hierin?

Die vragen staan woensdag 20 oktober centraal tijdens de jaarlijkse kaderdag van CNV Vakmensen in de regio noord. "We willen in het kader van het jaar van de armoede graag met onze leden in gesprek over armoede in onze tijd", zegt Piet Fortuin, districtshoofd van CNV Vakmensen. "We horen graag ervaringen van leden en willen met elkaar nadenken over oplossingen en welke rol de vakbond hierin kan vervullen."

Het programma begint om 10.30 uur met een inleiding over het thema armoede, door historicus Johan Frieswijk, gevolgd door een discussie over dit onderwerp.

Om 12.30 uur geeft Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen, een toelichting op het arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2011. Er is ruimte voor inbreng en vragen van leden. Fortuin: "Interessante vraag is bijvoorbeeld welke keuze we moeten maken: vragen we meer loon of kiezen we voor meer werkgelegenheid?"

De kaderdag is toegankelijk voor media. Graag even aanmelden bij Piet Fortuin, tel. 06 - 516 01 977. Het adres is: Dorpshuis 'It Trefpunt', Doarpsstrjitte 9, Nij Beets.


- - -




Ingezonden persbericht