Gemeente Lochem


Behoefteonderzoek Centrum voor Jeugd en Gezin

De gemeente Lochem is bezig met de ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Het CJG moet een laagdrempelige en herkenbare voorziening worden waar kinderen, ouders en professionals terecht kunnen met al hun opvoed- en opgroeivragen.

De gemeente wil het CJG optimaal laten aansluiten bij de wensen en behoeften van ouders aan ondersteuning bij de opvoeding. Daarom heeft de gemeente onderzoeksbureau I&O Research gevraagd een behoefteonderzoek uit te voeren bij ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. In het onderzoek komen verschillende onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld de verwachtingen van ouders van het CJG, welke informatie/advies zij zoeken, op welke manier zij informatie willen ontvangen en hoe tevreden ouders zijn over het huidige aanbod opvoedingsondersteuning.

Het onderzoek gaat in november van start met een internetenquête. Een groot deel van de ouders krijgt binnenkort een brief thuis met daarin een internetlink naar het onderzoek. Verder komt op deze site ook een link naar de enquête. De gemeente hoopt op een grote deelname.