Ingezonden persbericht


Dimension Data voor derde jaar op rij in Carbon Disclosure Leadership Index

Dimension Data toont goed bestuur op gebied van duurzaamheid

Barneveld, 20 oktober 2010 - Dimension Data, wereldwijd leverancier van IT-diensten en -oplossingen, is genomineerd door het Carbon Disclosure Project (CDP) voor zijn openheid over het duurzaamheidsbeleid. Het CDP vertegenwoordigt 534 institutionele beleggers met 64 biljoen Amerikaanse dollar in beheer.

Voor het derde jaar op rij staat Dimension Data in de 'Carbon Disclosure Leadership Index' van het CDP. Deze index, een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse FTSE 350 Report van het CDP, somt de bedrijven op die hebben aangetoond het meest professionele en open ondernemingsbeleid te hebben op het gebied van duurzaamheid. Bedrijven worden beoordeeld op hun openheid over de impact van klimaatverandering op hun organisatie. Een hoge score betekent een goed intern databeheer en inzicht in de invloed van klimaatverandering op het bedrijf.

De Carbon Disclosure Leadership Index is samengesteld door PricewaterhouseCoopers (PwC) namens het CDP. Deze index, die in 2010 38 bedrijven van de FTSE 350 omvat, is een evaluatietool voor institutionele investeerders. De index is gebaseerd op de analyse van de antwoorden op een CDP-enquête in 2010 over de emissie van broeikasgassen, doelstellingen voor emissiereductie en risico's en kansen gerelateerd aan klimaatverandering.

Dimension Data blijft zich verbeteren. In september 2010 kreeg de vestiging in Sydney, Australië, een ISO14001-certificering. Tevens zijn er externe ISO14001-audits in het Verenigd Koninkrijk en in het hoofdkantoor in Johannesburg, Zuid-Afrika, uitgevoerd.

Merle Singer, Global Director Sustainability bij Dimension Data: "Dimension Data is ongelooflijk trots dat het voor het derde jaar op rij is opgenomen in de Carbon Disclosure Leadership Index. Dit succes, samen met onze wereldwijde implementatie van milieubeheersystemen, toont ons commitment voor goed bedrijfsbeleid op het gebied van klimaatverandering. Het toepassen van systemen voor milieubeheer helpt ons om onze impact op het milieu beter te begrijpen. Dit stelt ons in staat onze milieubelasting terug te dringen. Het Carbon Disclosure Project biedt ons tevens een kanaal om onze plannen te communiceren naar belangrijke stakeholders."

Paul Dickinson, Executive Chairman van het Carbon Disclosure Project: "De Carbon Disclosure Leadership Index zet bedrijven in het zonnetje, die degelijk intern databeheer kunnen aantonen. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun uitstoot van broeikasgassen en energiegebruik. Bedrijven die in deze index voorkomen, hebben eveneens duidelijk aandacht getoond voor de manier waarop klimaatverandering hun bedrijfsvoering beïnvloedt. Nu de kennis van bedrijven over klimaatverandering groeit, zijn ze beter in staat om risico's op dit gebied proactief te beheren en te beperken."

Het FTSE 350-rapport inclusief de namen van bedrijven die voorkomen in de Carbon Disclosure Leadership Index, is te vinden via www.cdproject.net.

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en-oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, unified communications, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.




Ingezonden persbericht