Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Oldebroek - man gaat door het lint in het gemeentehuis    |

Een 46-jarige inwoner uit de gemeente Oldebroek is dinsdag 19 oktober in het gemeentehuis van Oldebroek door het lint gegaan. Hij heeft daarbij enkele vernielingen aangericht en is door de politie aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Gesprek

De man bevond zich aan het begin van de middag in een spreekkamer voor een gesprek met een ambtenaar van de gemeente. Dit gesprek verliep niet naar zijn wens, waarop hij over de balie sprong. De ambtenaar wachtte een vervolg niet af en is de kamer uitgevlucht.


Vernielingen

Vervolgens koelde de man zijn woede onder andere op een computer. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en hield de inmiddels gekalmeerde Oldebroeker aan. De verdachte is op het politiebureau verhoord en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Landelijke- en regionale aanpak

Het opmaken van een proces-verbaal past in de landelijke en regionale aanpak om agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak aan te pakken. Het gaat daarbij om hulpverleners, handhavers, toezichthouders en dienstverleners: politie, brandweer, ambulancepersoneel, medewerkers van gemeentelijke diensten, buschauffeurs en conducteurs, stadswachten, baliemedewerkers, ziekenhuispersoneel, enzovoorts. Al deze mensen worden met agressie en geweld geconfronteerd alleen doordat zij hun werk doen.


Einde bericht


-----------------------

(





(

---- --