Gemeente Apeldoorn

Dinsdagochtendmarkt Violierenplein verhuist naar Eglantierlaan

De werkzaamheden aan de Eglantierlaan zijn in volle gang. De rijbanen zijn inmiddels geasfalteerd en de aannemer verwacht dit jaar nog de groenvoorzieningen aan te brengen. Vanaf 27 oktober start de gemeente met de herinrichtingswerkzaamheden aan het Violierenplein. Dit duurt naar verwachting tot medio december. De dinsdagmarkt moet daarom vanaf 2 november verplaatst worden naar de Eglantierlaan.

Werkzaamheden Violierenplein

De werkzaamheden aan het Violierenplein bestaan uit het herinrichten van het plein en het aanleggen van nieuwe riolering. De hoogteverschillen in het plein verdwijnen en de bestaande verharding wordt opnieuw aangebracht. Na deze werkzaamheden wordt een groot deel van het plein ter beschikking gesteld aan de bouwaannemer voor de opslag van keten en materiaal. Het overige deel van het plein is dan weer beschikbaar voor parkeren.

Toegang De Violieren

Vanwege de werkzaamheden wordt ook tijdelijk de toegang naar De Violieren afgesloten. De Violieren is dan alleen nog te bereiken via het parkeerterrein achter Intertoys. Verkeer wordt ter plekke omgeleid met borden.

Verplaatsing van de markt

De markt is iedere dinsdag vanaf de inrit Dekamarkt tot en met de inrit van De Drie Ranken. Dit deel wordt vanaf 2 november elke dinsdag van 04.00 tot 15.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook is het van maandag 24.00 uur tot dinsdag 15.00 uur verboden te parkeren op de Eglantierlaan. Net als op het huidige Violierenplein is hierbij ook de wegsleepregeling van kracht. De parkeerterreinen rondom winkelcentrum De Eglantier blijven tijdens de markt wel gewoon bereikbaar.

Einde persbericht