Ingezonden persbericht


Haarlem, 20 oktober 2010. HUB uitgevers BV lanceert Nederlandstalig software-downloadportal: www.SOFTWAREBASE.nl

Softwarebase.nl biedt op zijn website honderden gratis programma's aan. En elke dag zal de site worden uitgebreid met tientallen nieuwe gratis downloads.

Het downloaden van software heeft grote voordelen ten opzicht van 'software in een doos'.

Je downloadt software tegenwoordig snel en op ieder gewenst moment. Sofwarebase.nl biedt daarbij heldere vergelijkingen en testrapporten bij programma's. Zo kan de bezoeker zich een goed beeld vormen van de kwaliteit en altijd de voor hem of haar juiste software kiezen. Dankzij constante vernieuwing van de downloads halen bezoekers van de website altijd de nieuwste versie van de software op.Geteste programma's krijgen een cijfer van een ervaren redacteur, die zijn of haar oordeel baseert op een uitgebreide checklist. Ook gebruikers beoordelen programma's,op die manier blijft de objectiviteit behouden.

De redactie van Softwarebase.nl bestaat uit journalisten met een passie voor en kennis van software. De redactie test op verschillende besturingsystemen een verscheidenheid aan programma's. Deze applicaties zijn onderverdeeld in heldere categorieën. Naast alle gratis downloads biedt de site een softwareshop waar veel software tegen de aantrekkelijkste prijzen wordt aangeboden.

Als een van de grootste ICT-uitgeverijen van de Benelux verbreedt het Haarlemse bedrijf zijn horizon. Directeur en uitgever Martin Smelt: "Het HUB heeft de strategische keuze gemaakt om haar bakens te verzetten, en wil daarom haar portfolio verbreden. Met name online zien we grote kansen, Softwarebase.nl is hier een goed voorbeeld van.

De website met software zal in de komende tijd nog flink in functionaliteit worden uitgebouwd. Softwarebase.nl is een van de eerste in een reeks van vele digitale initiatieven die het komende najaar vanuit HUB Uitgevers zal worden gelanceerd. Als onderdeel van de strategische keuzes zal HUB een nog groter focus gaan leggen op haar marktleidende clusters IT, PC, Gaming en onderwijs, markten waarin HUB Uitgevers al geruime tijd de toon bepaald.


---