Ingezonden persbericht


Persbericht

Zandvoort, 20 oktober 2010

Inschrijving 4e Runner's World Zandvoort Circuit Run open

750 deelnemers schreven zich al in

Op 27 maart 2011 gaat de 4e editie van de populaire Runner's World Zandvoort Circuit Run van start. Het evenement heeft 'voor ieder wat wils'. Centraal staat het racecircuit van Zandvoort, waar gestart en gefinisht wordt. Deelnemers aan de kortere afstanden blijven op het circuit, terwijl de 12 kilometer via het strand en het centrum van de badplaats weer terug gaat. De inschrijving voor de 4e Runner's World Zandvoort Circuit Run is vrijdag 15 oktober open gegaan.

De Runner's World Zandvoort Circuit Run is een spectaculair hardloopevenement, dat wordt georganiseerd door Runner's World, hét tijdschrift op hardloopgebied, en Le Champion, dé organisator van unieke evenementen. In vier dagen tijd schreven zich al 750 enthousiaste hardlopers in. Vorig jaar deden 12.000 deelnemers mee, een record. Dit jaar verwacht de organisatie 15.000 lopers te verwelkomen. Er kan gekozen worden voor diverse afstanden. Voor de beginnende loper is er de Ladies Circuit Run 5 km en de Men's Circuit Run 5 km. Hiermee speelt de organisatie in op de behoefte van de start to runner die graag wil deelnemen aan grote evenementen. Daarnaast kan er gekozen worden voor de uitdagende 12 km, waarbij geen kilometer hetzelfde is. Het is juist deze afstand waarbij de loper het ware Zandvoort ervaart. Eindtijden zijn niet belangrijk; rennen over het glooiende circuit, door de tarzanbocht, langs de branding van het Noordzeestrand, door de duinen, over de boulevard om vervolgens d oor het sfeervolle centrum van Zandvoort terug te keren naar de Pitsstraat voor de finish. Tijdens dit weekeinde wordt tevens officieel het strandseizoen ingeluid en gaat de zomertijd in!

Uiteraard is er voor bedrijven ook weer de mogelijkheid deel te nemen. De Business Run 12 km en de nieuwe Business Run over 5 km staan op het programma. Met dit nieuwste onderdeel speelt de organisatie in op de behoefte vanuit het bedrijfsleven om met collega's deel te nemen aan kortere afstanden. De mannen en vrouwen uit de teams lopen gescheiden van elkaar tijdens de Men's Circuit Run en de Ladies Circuit Run, maar starten op een prominente plek in een startvak vooraan.

Voor de jonge kinderen is er de Kids Circuit Run over 2,5 km en scholieren kunnen deelnemen aan een loop over 4,2 km. Beide groepen blijven op het circuit en ervaren meedoen als spectaculair. Welk kind wil nu niet op een circuit lopen waar normaal razende bolides rijden.

Het goede doel dat aan de Runner's World Zandvoort Circuit Run is verbonden, is ShelterBox in samenwerking met Rotary Zandvoort. ShelterBox is een organisatie die bij natuurgeweld hulpmiddelen naar de ramplek stuurt. Een box bevat materiaal voor tien mensen om 180 dagen te overleven. Denk hierbij onder meer aan: een grote tent, kookgerei, fleece dekens, waterzuiveringskit en een kinderpakket. Zowel de individuele loper als bedrijven kunnen een vrijwillige bijdrage doen via het inschrijvingsformulier. Bedrijven krijgen bij een bepaalde bijdrage een exposurepakket ervoor terug.

Voor de 4e Runner's World Zandvoort Circuit Run kan worden ingeschreven via www.rwcircuitrun.nl

Het gehele weekend van 26 en 27 maart 2011 staat in het teken van sportiviteit. Op zaterdag staat de 1e Zandvoort Wandeltocht gepland, het nieuwste evenement van Le Champion.