Nyenrode benoemt hoogleraar toegepaste wiskunde

03/11/2010 10:35

Nyenrode Business Universiteit

Breukelen, 3 november 2010 - De School of Accountancy en Controlling van Nyenrode Business Universiteit heeft dr. Jacques de Swart MBA (41) als hoogleraar toegepaste wiskunde benoemd. Zijn benoeming moet bijdragen aan de vernieuwing van het accountants- en controllersvak. Daarin wordt gezocht naar steeds efficiëntere manieren van data-analyse. De accountant en controller moeten in staat zijn de toenemende hoeveelheid data steeds sneller te controleren. Toegepaste wiskunde moet hen daarbij helpen.

De leerstoel is ingesteld door PwC. Jacques de Swart werkt daar als consultant bij de Advisory Group. Vanuit die positie is hij directeur van de Quantitative Analysis group. Daarnaast is hij lid van de Stuurgroep Statistical Auditing van het Limperg Instituut. Dat is een wetenschappelijk samenwerkingsverband tussen vijf universiteiten met een post-initiële accountantsopleiding en NIVRA, de beroepsorganisatie voor register accountants..

Jacques de Swart studeerde Wiskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1997 aan de Universiteit van Amsterdam bij de vakgroep computational science. Zijn proefschrift besloeg modelling,analysis and simulation of business processes. In 2005 behaalde hij de MBA-titel aan de Rotterdam School of Management.

De Swart doceert onder andere binnen de opleidingen Accountancy, Controlling en Credit Rating advisor van Nyenrode Business Universiteit en de New Business School Amsterdam. Op dit moment ontwikkelt hij samen met het Limperg Instituut voor alle universiteiten met een postinitiële accountantsopleiding een cursus statistiek voor auditing. De Swart doet binnen de toegepaste wiskunde ondermeer onderzoek naar risicokwantificering, risicoverevening, Lean Six Sigma, business modelling, Bayesiaanse statistiek en automatisering van de audit.





http://www.nyenrode.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (