Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 03-11-2010

Getuigenoproep: Steekpartij

UTRECHT Dinsdagavond vond een steekpartij plaats aan de IJsselsteinlaan.

Rond 22.10 uur werden agenten naar de IJsselsteinlaan gestuurd omdat hier iemand neergestoken zou zijn. Ter plaatse vonden zij een 20-jarige man uit Utrecht op de grond, de man was in zijn zij gestoken. De man had ruzie gehad met een aantal mannen over een gestolen scooter.

Van de verdachte is een summier signalement bekend;

Man, licht getinte huidskleur, ongeveer 1.65-1.75 meter lang, kort opgeschoren haar en droeg een zwarte jas en een spijkerbroek.

De politie heeft de steekpartij in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Met informatie kunt u contact opnemen met politie district Utrecht stad 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Babbeltruc

UTRECHT Dinsdagavond werd een dame in haar woning door middel van een babbeltruc bestolen.

Rond 18.00 uur werd bij een 85-jarige vrouw uit Utrecht aangebeld in haar woning op het Plettenburgplantsoen. De man aan de deur verklaarde van een energiemaatschappij te zijn en iets in haar meterkast te moeten aanpassen. Toen de man vertrokken was bleek hij onder andere haar pinpas meegenomen te hebben.

Van de verdachte is een summier signalement bekend;

Blanke man, tussen 40-45 jaar oud, vrij lang, normaal postuur, geschoren gezicht, zwart haar en donkere ogen. Hij sprak goed Nederlands met een licht accent en droeg donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze man, of iets gezien hebben dinsdagavond. U kunt met informatie contact opnemen met de politie district Utrecht stad 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Getuigenoproep; Straatroof

DE MEERN Dinsdagavond werd een jongeman onder bedreiging van zijn portemonnee beroofd.

Rond 19.00 uur reed een 17-jarige jongen uit De Meern met zijn scooter over t Zand richting de Castellumlaan. Ter hoogte van de Groenendijk werd hij van zijn scooter getrokken en moest hij onder bedreiging van een steekwapen zijn portemonnee afgeven. De dader ging er vervolgens via de Groenendijk op een scooter vandoor.

Van de dader is geen signalement bekend. De politie op zoek naar getuigen die meer weten over deze gewelddadige beroving. Met informatie kunt u contact opnemen met politie district Utrecht stad 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Inbraak heterdaad

UTRECHT Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een inbraak heterdaad.

Rond 15.45 uur zag een getuige drie mannen bij een woning aan de Kanaalweg die daar hadden ingebroken. Twee van hen vertrokken op een rode scooter, maar één, een 18-jarige man uit Utrecht bleef achter bij de woning. Hij is aangehouden voor inbraak. Er bleek niks uit de woning weg genomen te zijn.

De politie is nog op zoek naar de twee mannen op de rode scooter. Met informatie kunt u bellen naar 0900 - 88 44 politie district Utrecht stad.