Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2010

Verdachte koffer bij moskee geen explosief

Almelo

Woensdagmorgen 2 november omstreeks 07.30 kreeg de politie een melding over een verdacht pakketje aan de achterzijde van een moskee aan de Bellavistastraat in Almelo. Ter plaatse trof de politie een koffer aan die eruit zag als een mogelijk explosief.

Het Explosieven Opruimingscommando heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de koffer. Omstreeks 11.30 uur is bekend geworden dat deze geen explosieven bevat. De omgeving van de moskee is uit voorzorg afgezet geweest. Inmiddels zijn de afzettingen van de Bellavistastraat, de Kreek en de Aastraat weer opgeheven.

Het is niet duidelijk wie de koffer bij de moskee heeft geplaatst. De politie doet hiernaar onderzoek en is dan ook op zoek naar mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Mensen die in de vroege ochtend van 2 november in de omgeving van de moskee iets opvallends of ongewoons hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Almelo. Dit kan door te bellen naar 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.




Politie Twente