Gemeente Den Haag

NRC Handelsblad naar Den Haag

Gepubliceerd: 03 november 2010 Laatste wijziging: 03 november 2010

De redactie en de uitgeverij van NRC Handelsblad willen verhuizen naar de Haagse Centrale Bibliotheek aan het Spui. Het is de bedoeling dat de verhuizing naar Den Haag begin 2012 gaat plaatsvinden.

NRC Handelsblad vertrekt uit Rotterdam omdat het huurcontract afloopt. Het Haagse college van B en W is nu akkoord met de uitwerking van de huisvestingsplannen van NRC in de bibliotheek aan het Spui. Dat gaat de komende maanden gebeuren. NRC heeft 350 werkplekken nodig.

Kantoor, debatruimte, horeca

Er komt ongeveer 3600 vierkante meter kantoorruimte vrij in de bibliotheek. Ook zijn er plannen voor een debatruimte en een horecagelegenheid. NRC wil samen met de bibliotheek debatten en andere activiteiten organiseren. De Centrale Bibliotheek houdt haar publieksfunctie.

Dichtbij de lezer

Volgens de krant is de vestiging in de Haagse Bibliotheek een unieke mogelijkheid om dichterbij de lezer te komen. Het gemeentebestuur van Den Haag is verheugd over de verhuizing van NRC Handelsblad. Wethouder Henk Kool (Economie): Dat een kwaliteitskrant als NRC Handelsblad kiest voor Den Haag is een geweldige opsteker voor de stad. Het is niet alleen goed voor de economie en de werkgelegenheid, maar het geeft het centrum van de stad ook extra glans. Ik ben er ontzettend trots op dat deze mooie krant zich in Den Haag wil vestigen.