Senternovem

03-11-2010 |

Energiebesparingsverkenner telt 500.000ste gebruiker

Nederlandse gezinnen zijn maandelijks onnodig veel geld kwijt aan energie. Dat concludeert het Nibud uit onderzoek in opdracht van Agentschap NL, Energie en Klimaat. Makelaars, corporaties, installateurs en andere professionals uit de woningbouwsector kunnen helpen besparen. De Energiebesparingsverkenner helpt hierbij. De online tool van NL Energie en Klimaat telt de 500.000ste gebruiker.

Nederlandse gezinnen besteden veel geld aan gas en elektriciteit. Terwijl ze met maatregelen in huis vaak al veel geld kunnen besparen. Professionals die betrokken zijn bij de bouw, verkoop of het onderhoud van woningen kunnen hierbij helpen. Met de Energiebesparingsverkenner van Agentschap NL, Energie en Klimaat krijgen ze snel een overzicht van energiebesparende maatregelen voor woningen.

500.000ste gebruiker Energiebesparingsverkenner De Energiebesparingsverkenner op www.energiebesparingsverkenner.nl heeft inmiddels de 500.000ste bezoeker verwelkomd. Volkshuisvesting Arnhem zorgde voor deze mijlpaal. Michel van Dalen, manager bedrijfsbureau bij Volkshuisvesting Arnhem: `We beheren 13.000 woningen in Arnhem. Een groot deel daarvan is al wat ouder. Met de Energiebesparingsverkenner achterhalen we hoe we die woningen energiezuiniger kunnen maken, en krijgen we een indicatie van wat het kost én oplevert.'

Energiebesparingsverkenner: praktische online tool In 2007 lanceerde Agentschap NL, Energie en Klimaatde Energiebesparingsverkenner. Hans van Eck, manager Agentschap NL, Energie en Klimaat: `We wilden een onafhankelijke, online tool ontwikkelen vóór en samen met marktpartijen, zoals makelaars, hypothekers en aannemers. Zij wilden namelijk graag snel en eenvoudig klanten kunnen informeren over energiebesparing. De Energiebesparingsverkenner maakt dat mogelijk.' Op basis van een grote database met modelwoningen geeft de tool een betrouwbaar overzicht van de bespaarmogelijkheden, bijbehorende investeringen en opbrengsten. `De Energiebesparingsverkenner levert geen maatwerk', benadrukt van Eck. `Hij geeft een betrouwbare indicatie die professionals kunnen gebruiken als basis voor hun advies.'

Meer informatie
Met de Energiebesparingsverkenner helpt Agentschap NL, Energie en Klimaat professionele partijen om energiebesparing in de woningbouw te realiseren. De Energiebesparingsverkenner staat op www.energiebesparingsverkenner.nl.
Wijzigingsdatum |

11-11-2010