Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Hilversum, 22 oktober 2010

Mediasmarties, de eerste online mediagids voor kinderen, gaat woensdag 3 november live

Met meer dan 50 uur kindertelevisie per dag, 19 kinderkanalen, ontelbaar veel online games en speelgoedwinkels die uitpuilen van spellen voor de spelcomputer is het media- aanbod voor kinderen enorm. Vanaf 3 november helpt Mediasmarties.nl ouders en kinderen bij het maken van keuzes op het gebied van media voor kinderen.

Mediasmarties is opgericht door Cathy Spierenburg, voormalig netcoördinator bij Z@ppelin. In opdracht van het Ministerie van OCW heeft zij een onafhankelijk systeem opgezet dat op een transparante wijze advies geeft over de geschiktheid van media voor kinderen

Mediasmarties.nl is een catalogus waarin alle media voor kinderen wordt verzameld. Een ouder kan inhoudelijke informatie vinden zoals genres, kenmerken en tijdstippen, maar krijgt ook advies. Tv-programma's games, websites en films worden door geschoolde recensenten bekeken. Aan de hand van de ontwikkelingpsychologie van het kind wordt een objectief geschiktheidadvies en leeftijdindicatie gegeven. Het is aan de ouders zelf om te bepalen of het mediaproduct geschikt is. Tevens kan op de website een weekmenu gemaakt worden. Ouders selecteren dat wat zij geschikt achten voor hun kind(eren). Voor zowel de ouder als het kind wordt duidelijk welke mediaproducties deze week gezien en/of gedaan kunnen worden.

Op 3 november wordt op scholen in alle twaalf de provincies, de lancering van mediasmarties.nl tegelijk gevierd. Ouders kunnen samen met hun kind(eren) allerlei activiteiten doen op het gebied van media. Ook krijgen ze de mogelijkheid om als eerste in Nederland een profiel aan te maken op dé online mediagids voor kinderen.

Voor meer informatie/beeldmateriaal of de aanvraag van een interview met Cathy Spierenburg kunt u contact opnemen met:

Cathy Spierenburg: 06 53480851

Mail: Cathy@mediasmarties.nl

Of:

Minke Meijboom: 06 41465084

Mail: Minke@mediasmarties.nl


---- --