Gemeente Coevorden

Schoonoord renoveren

Gemeente Coevorden gaat huidig dorpshuis Schoonoord renoveren

woensdag 3 november 2010

De gemeente Coevorden heeft besloten het huidige dorpshuis in Schoonoord te renoveren en geen nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) te bouwen. De bouw van een nieuwe mfa was door de economische crisis te duur en daardoor niet te realiseren. Door het huidige dorpshuis te renoveren, blijven de voorzieningen behouden voor Schoonoord.

Het plan was dat er een nieuwe mfa zou komen op het terrein van zorg- en dienstencentrum Het Ellertsveld. Tijdens het proces bleek dat er minder mogelijkheden voor multifunctioneel gebruik zouden zijn dan van te voren verwacht. Om alle activiteiten uit te kunnen voeren, zou er meer nieuwbouw moeten worden gepleegd, wat meer geld kost. Hierdoor vervielen de voordelen van een nieuwe mfa ten opzichte van renovatie van het huidige dorpshuis. Dit in combinatie met de economische crisis waren voor het college redenen ervoor te kiezen het huidige dorpshuis te renoveren in plaats van het bouwen van een nieuwe mfa. Hierdoor houdt Schoonoord een ontmoetingsplek waar verschillende activiteiten worden georganiseerd.

Participanten
Het college heeft alle participanten geïnformeerd over het besluit, waaronder Leveste, Woonservice Drenthe, Stichting Openbare Bibliotheek Coevorden, Stichting Welzijn 2000, CQ Centrum voor de kunsten, Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden en Rabobank Borger-Klenckeland. Ook Dorpsbelang Schoonoord is op de hoogte gebracht. Alle participanten hadden begrip voor het besluit.

Renovatie
Het huidige dorpshuis (Kerklaan 9) wordt zodanig gerenoveerd dat het minimaal tien jaar vooruit kan. De plannen voor de renovatie worden nog ontwikkeld.