Persbericht

Progress Software richt dochteronderneming FuseSource op

Rotterdam, 3 november 2010 - FuseSource Corporation, leverancier van professionele open source integratie- en messaging-software, gaat verder als zelfstandige dochteronderneming. Dat maakt Progress Software Corporation, leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, bekend.

"De adoptie van enterprise open source-oplossingen blijft sterk groeien en wij zijn ervan overtuigd dat FuseSource de gemeenschap en klanten het beste kan bedienen als onafhankelijke onderneming", stelt Richard D. Reidy, president en chief executive officer bij Progress Software. "Dit biedt grote voordelen voor klanten, partners en community-leden van FuseSource." FuseSource heeft enerzijds de vrijheid om te functioneren als wendbare en innovatieve leverancier van open source middleware-oplossingen die gebaseerd zijn op succesvolle Apache Software projecten, en kan anderzijds financieel en operationeel leunen op Progress Software."

Bedrijfssoftware- en open source expert Larry Alston is benoemd tot president van FuseSource Corporation. Eerder was Alston Vice President Marketing en Product Management bij EnterpriseDB, leverancier van zakelijke producten en diensten gebaseerd op PostgreSQL, de meest geavanceerde open source database ter wereld. Hij heeft veel kennis opgedaan van professionele open source toen hij leiding gaf aan een onafhankelijke onderneming binnen IONA. Hij was hierbij verantwoordelijk voor de sales, marketing en productontwikkeling van de professionele open source productlijn van de organisatie.

FuseSource richt zich op open source integratie- en messaging-software op basis van een subscriptionmodel. Het biedt toegang tot professionele open source-software gebaseerd op projecten van de Apache Software Foundation. FuseSource(TM)-abonnementen bestaan uit gecertificeerde distributie van projecten van Apache Software Foundation, professionele documentatie, ondersteuning en SLA's op enterprise-niveau en instrumenten die het mogelijk maken om processen te beheren en meten. Bovendien is het net zo belangrijk dat de FuseSource-subscription klanten de mogelijkheid biedt om de toekomstige productontwikkeling te bepalen.