Citybrands lanceert nieuwe citymarketingsite Citymarketingdirectory.nl


De portal en interactieve gids voor citymarketing

WESTERNIELAND, 20101103 -- Citybrands heeft de nieuwe interactieve site www.citymarketingdirectory.nl gelanceerd. Netwerk Citymarketing Nederland ondersteunt dit initiatief. De site heeft als doel om kennis rondom citymarketing interactief te delen en citymarketing professionals en leveranciers met elkaar in contact te brengen. Organisaties kunnen zelf hun vermelding toevoegen en bezoekers van de site kunnen bijdragen leveren en hun mening of rating achterlaten over bijvoorbeeld een citymarketing campagne of onderzoek.

Jean-Pierre Komans, eigenaar Citybrands en initiatiefnemer: "Ik ben in 2007 de site www.citymarketingonline.nl gestart. Deze site biedt het laatste nieuws over citymarketing. Naast nieuws heb ik gemerkt dat er ook veel behoefte is aan kennis rondom het vakgebied. Er is veel kennis beschikbaar, maar deze kennis is niet te vinden op een centrale plek. Citymarketingdirectory.nl bundelt de kennis en biedt de bezoeker en leverancier de mogelijkheid na registratie zelf vermeldingen toe te voegen en reacties achter laten. Daarnaast hebben leveranciers de mogelijkheid zich (extra) te profileren via Citymarketingdirectory.nl door bijvoorbeeld de koppeling van een vermelding van een leverancier, zoals bijvoorbeeld een internetbureau, aan een citymarketing campagne. Ik wil iedereen binnen het vakgebied dan ook oproepen om kennis te delen en vermeldingen aan de gids toe te voegen om deze website tot een succes te maken. Ook feedback over deze site is van harte welkom"

Roeland Tameling, namens het Netwerk Citymarketing Nederland: "Wij zijn heel blij met het initiatief van Citybrands en steunen dit initiatief. Ook wij krijgen veel vragen over kennis rondom citymarketing, alleen ligt onze focus om kennis via inhoudelijke discussie te delen via onze LinkedIn groep " Citymarketing". Er is nu een portaal waar we naar kunnen verwijzen en waar net als onze LinkedIn groep de community de kennis gaat leveren."

Samenwerking Citybrands en Netwerk Citymarketing Nederland
Citymarketingdirectory.nl is het eerste resultaat van samenwerking tussen Citybrands en Netwerk Citymarketing Nederland. De komende maanden wordt de samenwerking tussen beide organisaties verder vorm gegeven.

Citybrands is specialist in online citymarketing. De diensten richten zich op online strategie en sociale media marketing voor steden en regio's. Daarnaast heeft Citybrands een kenniscentrum citymarketing met als doelstelling het online toegankelijk maken van kennis rondom citymarketing voor professionals en het stimuleren van onderzoek. Meer informatie: www.citybrands.nl.

Het Netwerk Citymarketing is een Nederlands samenwerkingsverband van organisaties en personen, actief op het gebied van citymarketing en andere gebiedsgebonden marketingactiviteiten. Door middel van netwerken, kennisuitwisseling en het uitreiken van een jaarlijkse citymarketingprijs draagt het Netwerk Citymarketing bij aan de professionalisering van het vakgebied. Het Netwerk Citymarketing wil een brugfunctie vervullen tussen de verschillende sectoren en actoren. Daarnaast wil het Netwerk Citymarketing actief bijdragen aan het delen van ervaringen van verschillende steden: wat kunnen we van elkaar leren? Meer informatie: www.netwerkcitymarketing.nl.