De nieuwe REC-fabriek voor geïntegreerde productie van zonne-energie wordt gevierd met de miljoenste module

De REC-fabriek overtreft de verwachtingen door de miljoenste module nu al te produceren - nog voor de volledige capaciteit van de fabriek is bereikt.

SANDVIKA, Noorwegen--(BUSINESS WIRE)-- 20101103 --

Vandaag vond in Tuas, Singapore, de officiële opening plaats van één van 's werelds grootste fabrieken voor geïntegreerde wafels, cel- en moduleproductie. Deze mijlpaal is de grootste investering die REC ooit in een keer heeft gedaan, de grootste investering in schone techniek die ooit in Singapore is verricht (2,5 miljard Singapore dollar), en de op twee na grootste buitenlandse "groene" investering die ooit door een Noors bedrijf is gedaan.

De fabriek werd bovendien 20 procent goedkoper dan het budget gerealiseerd. Aanvankelijk werden volumes van 740 MW voor wafels, 550 MW voor cellen en 590 MW voor modules aangekondigd. De nieuwe capaciteitstarget voor modules wordt 800 MW in 2012, een stijging met 35% vergeleken met de capaciteit volgens het ontwerp van de fabriek.

Voor Singapore werd uitverkoren waren er zo'n 200 locaties bestudeerd als vestigingsplaats voor het geavanceerde complex van 321.000 vierkante meter. Er waren ongeveer 8000 werknemers en 17 miljoen manuren zonder tijdverlies door ernstige letsel nodig. De fabriek kent indrukwekkende milieuaspecten: hij kreeg de Gold Green Mark Award voor prestaties op het gebied van het milieu, ISO 9001, en heeft bovendien voorzieningen voor afvalwaterrecycling en systemen voor de terugwinning van energie. De fabriek heeft ongeveer 1500 banen gecreëerd en werft nog steeds personeel.

De productiekosten voor de fabriek liggen lager dan die bij eerdere REC-fabrieken, en het streven is totale kosten van 97 eurocent per watt tegen het einde van 2011, en dat is met inbegrip van onderzoeks- en ontwikkelings- en verkoop- en marketingkosten. De R&D;, toeleveringsbedrijven, verwerking, kwaliteitsbewaking, logistiek en klantondersteuning zijn efficiënter gemaakt door ze te integreren.

Deze miljoenste module maakt deel uit van de Peak Energy Series van REC, het eerste product dat in Tuas wordt gefabriceerd. Deze module levert meer vermogen per vierkante meter vanwege diverse ontwerpverbeteringen, met als resultaat een verbeterde energieopbrengst van ongeveer zeven procent. De fabriek produceert meer dan 190.000 modules per maand met een concurrerende doelstelling van 16,8 procent grotere efficiency van de cellen in 2011, een verbetering ten opzichte van eerder productie. De Peak Energy Series van REC wordt al in meer dan twaalf landen geïnstalleerd. De modules die in 2011 worden geproduceerd in de nieuwe REC-fabriek kunnen tijdens hun levensduur 25 miljoen ton CO2 van steenkool verbrand in energiecentrales vervangen of genoeg elektriciteit produceren om aan de jaarlijkse energiebehoeften te voldoen van 150.000 Singaporese huishoudens.

“We zijn ervan overtuigd dat met de voltooiing van de fabriek van REC zonne-energie blijvend is en in de komende jaren een belangrijke bron van energie zal vormen. De hoogwaardige zonne-energietechnologie van REC en het wereldwijde concurrentievermogen van Singapore vormen samen een centrum van uitnemendheid dat slimme energie voor een schonere toekomst toegankelijker maakt,” zegt Ole Enger, de CEO van REC.

De premier van Singapore Lee Hsien Loong en Leo Yip, voorzitter van de raad voor economische ontwikkeling, en ongeveer 500 gasten woonden de opening bij die werd gevolgd door een rondleiding door de fabriek.

“We feliciteren REC met de succesvolle realisering en opening van zijn fabriek voor de productie van zonne-energie op wereldschaal. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van schone energie-industrie in Singapore. We zijn bovendien zeer vereerd dat REC Singapore heeft gekozen als zijn thuishaven voor de productie van zonne-energie door hier zijn meest geavanceerde productie- en R&D-activiteiten; te vestigen. De EDB (raad voor economische ontwikkeling) blijft met REC en andere partners in de bedrijfstak werken om de bedrijfstak schone energie te versterken door middel van initiatieven op het gebied van in research en vernieuwing, maar ook door het ontwikkelen van specialisten en leveranciers," sprak Leo Yip, voorzitter van de EDB in Singapore.

Dit is het tweede project van wereldklasse dat het bedrijf in 2010 heeft gerealiseerd, het eerste was een nieuwe siliconenfabriek in de Verenigde Staten. REC is al een toonaangevende producent van siliciumchips en wafels, en bevindt zich nu in de positie om een belangrijke speler te worden in modules die ernaar streeft om in de top tien te belanden.

Over REC REC is een toonaangevende verticaal geïntegreerde speler in de bedrijfstak zonne-energie. REC behoort tot 's werelds grootste producenten van polysilicium en wafels voor zonne-energie, en is een snel groeiende fabrikant van zonnecellen en -modules. REC houdt zich ook bezig met projectontwikkeling in geselecteerde PV-segmenten. REC is opgericht in Noorwegen en is een internationaal bedrijf in zonne-energie met wereldwijd ongeveer 4100 mensen in dienst. REC had in 2009 inkomsten van ongeveer EUR 1 miljard. Lees meer over REC op www.recgroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
REC
Voor de media in Singapore
Danny Phan, +65-9154-2225
of
Internationale media
Heather Pace Clark, +47-9515-0324
of
Voor de media in Noorwegen

Kristin Nordal, +47-9001-5550