Ingezonden persbericht


25 jaar HAFF!

Holland Animation Film Festival 2010

Ruim 550 films!

Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor features uit de hele wereld, korte animatiefilms, Europese studentenfilms, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer.

Speciaal jubileumprogramma Replay.25 Expositie in het Utrechtse Stadhuis

14de Holland Animation Film Festival 3 t/m 7 november 2010 in Utrecht Filmtheater `t Hoogt, City Movies, Theater Kikker http://www.haff.nl

Het HAFF bestaat 25 jaar! In 1985 vond in Utrecht de eerste editie plaats van het Holland Animation Film Festival. Aanvankelijk om de twee jaar, maar sinds 2009 kunnen de liefhebbers zich jaarlijks onderdompelen in een van de meest unieke filmfestivals in Nederland. Een festival met een rijk geschakeerd aanbod op het gebied van animatie. Het 25-jarig bestaan wordt gevierd met een speciaal jubileumprogramma waarin alle hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, én waarin het festival vooruit kijkt naar de toekomst van animatie! Dit jaar vertoont het festival maar liefst 550 films; korte animatiefilms, commercials en videoclips, Europese studentenfilms en features uit de hele wereld. Voor de competities hebben zich 1500 titels aangemeld, 182 daarvan zijn geselecteerd. Replay.25: jubileumprogramma Prijswinnaars en highlights! Speciaal voor het 25-jarig jubileum vertoont het festival een overzicht van de Grand Prix' Competition Shorts winnaars, waaronder de winnaar van HAFF 20 09 The Tale of Little Puppetboy van Johannes Nyholm (Zweden), en Oscarwinnaar en winnaar Grand Prix HAFF 2000 Father and Daughter van Michael Dudok de Wit.

HAFF bestaat 25 jaar en dat vraagt om highlights! Een programma met de meest uiteenlopende hoogtepunten uit 25 jaar HAFF. Met commercials, videoclips, shorts en de spannende guilty pleasures van de jury's. Professor Paul Wells spreekt. Het HAFF kijkt vooruit, naar de toekomst van animatie. Gastprogrammeur Paul Wells houdt een lezing over animatie in het sterk veranderende medialandschap. Wat betekent deze verandering voor de definiëring en perceptie van animatie? Wells geeft toonaangevende voorbeelden zoals Flesh (FR, 2005) van Edouard Salier in het programma Re-Imagining Animation.

Expositie Utrechtse Stadhuis Gerrit & Gerben Geëxposeerd. Het 25-jarig jubileum van het HAFF is bij uitstek de gelegenheid om de mannen van het eerste uur onder de aandacht te brengen: festivaldirecteur Gerben Schermer en animatiefilmmaker en beeldend kunstenaar Gerrit van Dijk. In het Utrechtse Stadhuis zijn tientallen werken te zien van Gerrit, en er hangt werk dat representatief is voor wat Gerben inspireert.


---

Bekijk en download nu reeds de geestige HAFF leader van Phil Mulloy leader variant 1: http://www.youtube.com/watch?v=YGQYPizh-HM&feature=channel leader variant 2: http://www.youtube.com/watch?v=cvHYZCkOSDs&feature=channel leader variant 3:http://www.youtube.com/watch?v=CrHyGWv8KOM&feature=channel leader variant 4: http://www.youtube.com/watch?v=NubZRoxQozg&feature=channel