Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VEEL TALENT BIJ SCENECS FILMFESTIVAL

Amersfoort - Van 3 tot en met 7 november wordt het volop genieten bij SCENECS Filmfestival in Amersfoort. De film- theater en cultuurhuizen vertonen diverse debuutpareltjes en grote namen uit film- en televisiewereld geven acte de presence. Het volledige programma met aanvangstijden vindt u op www.scenecs.nl of in het programmaboekje.

Op 3 november gaat het jubilerende festival van start met de openingsfilm 'The Silent Army' van regisseur Jean van de Velde, met Marco Borsato in de hoofdrol. Van de Velde houdt na afloop een Q&A en zal tevens op zaterdag 6 november een masterclass geven voor nieuwe filmmakers. Ook zullen tijdens het festival de regisseurs van 'Wing, The Fish that Talked Back' en 'Collector' na afloop van hun films vragen uit het publiek beantwoorden.

Het hoogtepunt van SCENECS, het Grand Gala, wordt op 6 november geopend in De Flint door burgemeester Bolsius. Actrice en presentatrice Victoria Koblenko neemt daarna het stokje over en zal net als vorig jaar met veel humor en charme de show presenteren. Topfinalisten uit Holland's Got Talent Miss Flora Gattina en het 'pop and lock'-duo Elastic Double zijn twee van vele wervelende acts tijdens de avond.

"And the winner is...": mede door de strengere selectie van de jury is de kwaliteit van de films dit jaar van hoog niveau. Voor de SCENECS Awards zijn documentaires 'The Flag Bearer', 'Lonely Pack' en 'Rumah Tua - Een laatste reis naar het ouderlijk huis' genomineerd en in de categorie fictie zijn dat 'Wing, the fish that talked back', 'Win/Win' en 'Jacco's Film'. Aanvang van het Grand Gala is om 20:30 uur. Aansluitend vindt in de foyer van De Flint de afterparty plaats en kan er gedanst worden op het ritme van een uitstekende DJ.

Hotel NH Amersfoort geeft korting op een overnachting en een aantal geselecteerde restaurants verlaagt speciaal voor SCENECS de prijs. Kijk op de site voor meer informatie. Kaarten voor de filmvertoningen van 3 t/m 7 november en voor het Grand Gala op 6 november zijn te verkrijgen via www.scenecs.nl of bij de Primera winkels.