Ingezonden persbericht


HOOGTEPUNTEN 14 Holland Animation Film Festival

Nog 2 dagen te gaan. Met bijna 600 films, van potloodstreep tot computeranimatie, het meest unieke festival van het jaar !

Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer. 3 t/m 7 november 2010 in Utrecht Filmtheater `t Hoogt, City Movies, Theater Kikker

Zie voor het volledige programma en beeldmateriaal: www.haff.nl

Openingsfilm Chico y Rita, en The making of.
HAFF opent op woensdag 3 november in bioscoop City in Utrecht met de gloednieuwe feature Chico y Rita (Spanje / Engeland, 2010). Deze lange animatiefilm is een product van de Spaanse alleskunner Javier Mariscal in co-regie met Oscarwinnaar Fernando Trueba en Tono Errando. Mariscal is aanwezig op het festival, en vertelt in The Making of Chico y Rita hoe hij de film heeft gemaakt.

25.Replay
HAFF bestaat 25 jaar! En dat viert het festival met een speciaal jubileumprogramma waarin alle prijswinnaars en hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, én waarin het festival vooruit kijkt naar de toekomst van animatie.

Beste Nederlandse animatie
36 titels uit 141 inzendingen dingen mee naar de prijs voor de beste Nederlandse animatiefilm. Het publiek beslist.

Preview Geesink Restored
62 commercials die tussen de jaren '40 en '70 gemaakt zijn door de Geesink Studio van Joop Geesink. In samenwerking met EYE Film Instituut.

Nacht van de geanimeerde wansmaak
3 uur durend programma vol erotiek en halfbakken striphelden speciaal gemaakt door horror- en cultexpert Jan Doense.

Paul Wells spreekt
Een blik vooruit in het programma Re-Imagining Animation.

Competitie shorts
Verdeeld over vijf programma's wordt het beste vertoond wat er in het afgelopen jaar aan korte films is gemaakt. Een uniek programma met veel films van het afgelopen jaar. Zoals Love & Theft van Andreas Hykade (Duitsland, 2010), Logorama van Francois Alaux, Hervé de Crécy en Ludovic Houplain (Oscar winnaar 2009) en 21G van de Chinese kunstenaar Sun Xun, die op uitnodiging van het HAFF in Utrecht is als artist-in-residence.

Features
Er draaien maar liefst zestien features op het festival, van wie zeven in de internationale competitie en vier in 3D. Van het muzikale liefdesdrama Chico y Rita tot de caleidoscopische mix van technieken in Los Extraños Presagios de León Prozak uit Colombia en het hilarische Goodbye Mister Christie. En niet te vergeten anime: The Asylum Session, One Piece Strong World en Technotise - Edit en I.

The Cutting Edge
Programma's op het scherp van de snede, met o.a. innovatieve commercials, broadcast design en videoclips in Bash of Stash, nieuwste films op het gebied van CG in Siggraph Asia Electronic Theatre, Cartoon d'Or, DAD Open Doek en Digitale Lunch.

Cartoon d'Or
Prestigieuze Europese prijs voor korte animatiefilms van Cartoon. Dit programma

toont de finalisten én de winnaar van de Cartoon d'Or 2010: Crocodile van Kaspar Jancis (Estland, 2009)

Tentoonstelling Sun Xun Centraal Museum
Resultaat van de artist-in-residence van Sun Xun is de animatiefilm Clown's Revolution. De film gaat op de openingsavond van het HAFF op woensdag 3 november in wereldpremière. Clown's Revolution is een onderdeel van de expositie van Xun die diezelfde dag opent in het Centraal Museum. Donkere houtsneden, schilderijen, aquarellen en inkttekeningen op karton, papier, kranten en objecten, en een wandschildering van 11 meter hoog.

Expositie in het Utrechtse Stadhuis & Gerben geëxposeerd Festivaldirecteur Gerben Schermer en beeldend kunstenaar Gerrit van Dijk met tientallen werken.

KunstStripBeurs
Strips en kunst, en kunststrips en stripkunst. Bijna honderd (strip)tekenaars, ontwerpers en illustratoren presenteren en verkopen hun werk: boeken, T-shirts, buttons, zeefrukken en originelen.

En veel en veel meer....


---




Ingezonden persbericht