Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 november 2010

Handboek voor HR professionals zorgt voor efficiëntie en succes

Het HR Analytics Handbook, Report of the state of knowledge is een toegankelijke en praktische gids voor druk bezette HR managers. Analytics expert Laurie Bassi heeft onderzocht wat HR Analytics de afgelopen vijf jaar concreet heeft opgeleverd. Op 22 november aanstaande wordt het HR Analytics Handbook gepresenteerd tijdens The HR Analytics Summit te Amsterdam.

HR Analytics brengt "softe" HR metrics in verband met "harde" bedrijfsgegevens zoals omzet of winst. Efficiëntie en effectiviteit binnen het bedrijf kunnen hierdoor drastisch toenemen. Laurie Bassi bewijst dit door structureel onderzoek te hebben gedaan. Het handboek bevat richtlijnen om HR Analytics toe te passen en maximale resultaten te behalen.

Verbluffend resultaat Sales
Het bedrijf Corestar Financial Group wordt als voorbeeld beschreven in het boek. Daar is HR Analytics toegepast om de prestaties van de verkoopafdeling te verbeteren. Resultaat: de salescijfers groeiden met 45%, het aantal salesmedewerkers slechts met 10%!

Succes voor sportteams
Opmerkelijk is dat ook grote sportteams veel profijt hebben van HR analytics. Zo stelde The Oakland A's (een Amerikaans baseballteam) een zeer onderscheidende spelersgroep samen met behulp van HR Analytics. Dit leidde het team tot onverwachte successen, ondanks haar beperkte financiële middelen.

Enkele onderwerpen uit het boek:

1. Wat is HR Analytics, waarom nu beginnen, hoe wordt het toegepast?
2. Hoe te starten, welke vaardigheden zijn nodig, wat zijn de valkuilen?
3. Onderzoek naar het effect van HR Analytics op de bedrijfsresultaten
4. Praktijkvoorbeelden van organisaties die HR Analytics toepassen

Auteur
HR Analytics specialist Laurie Bassie is CEO van McBassi & Company en een internationaal gerenommeerde HR specialist. Zij houdt zich onder andere bezig met het meten, optimaliseren en evalueren van het effect van investering in je personeel. Dr. Bassi is auteur van verschillende boeken en artikelen.

Presentatie op de HR Analytics Summit
Het HR Analytics Handbook wordt gepresenteerd op The HR Analytics Summit op 22 november in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Dit congres heeft betrekking op de verbetering van HR methoden en technieken met behulp van analyses.

Meer informatie over HR Analytics Handbook en de Summit kunt u vinden op www.hranalyticssummit.nl.

HR Analytics Handbook, Report of the state of knowledge. Uitgeverij Reed Business. ISBN 9789035245105

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht