Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2010

Bromfietser zeer ernstig gewond na frontale botsing

Rijssen-Holten

Een 20-jarige bromfietser uit het Gelderse Laren raakte woensdag 3 november zeer ernstig gewond bij een frontale botsing met een personenauto. Dit gebeurde op de Larenseweg in Holten.

Omstreeks 7.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Larenseweg in Holten. Een 24-jarige automobilist uit Holten reed over de Larenseweg vanuit Holten richting Laren. In een bocht naar links kwam de 24-jarige automobilist frontaal in aanrijding met een 20-jarige bromfietser die in tegengestelde richting reed. De 20-jarige bromfietser is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Zijn toestand is op dit moment kritiek. De VOA van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De politie heeft de 24-jarige man uit Holten aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. (2010099236)

Brandstichter aangehouden

Enschede
Woensdagmorgen 3 november is een 14-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor brandstichting, gepleegd in de wijk Velve-Lindehof in Enschede. De jongen heeft zich na uitnodiging door het onderzoeksteam woensdagmorgen om 09.00 uur op het politiebureau gemeld met zijn vader. Hij is aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. De politie is bezig met een onderzoek naar diverse brandstichtingen die gepleegd zijn in sloopwoningen in de wijk Velve-Lindehof in Enschede.

Tien kilo softdrugs aangetroffen in woning

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek heeft de politie dinsdag 2 november in een woning aan de Hengeveldebrink circa tien kilo sofdrugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen.

De Rechter Commissaris gaf dinsdag toestemming voor een zoeking in de woning. Daar werd ca. 10 kilo softdrugs aangetroffen en een grote hoeveelheid geld. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst en het eigendom van de drugs en het geld. (2010099117)



Politie Twente