Politie Zeeland


---

1954-2010 Verkeerscontrole, 's Heerenhoek
Dinsdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur is door Politie Zeeland en in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West een verkeerscontrole gehouden op de Sloeweg te 's Heerenhoek.
Men maakte gebruik van een z.g.n. ANPR (scan-auto).
Voor de Belastingdienst leverde de scanauto een aantal 'hits' op van mensen die nog betalingen (vorderingen) hadden openstaan.
Hoe groot het totale bedrag aan vorderingen precies is, is nog niet bekend. Wel is bekend dat er 11 auto's in beslag zijn genomen, 3 daarvan zijn afgevoerd. Twee personen hebben de achterstallige belastingschuld direct betaald.
Politie Zeeland deelde bekeuringen uit aan een aantal bestuurders terzake;
1 x niet handsfree bellen,
3 x te donkere ruiten
2 x niet dragen van de autogordel,
3 x rijden in een onverzekerde auto,
2 x rijden met een verlopen APK.

1955-2010 Insluiper in woning, Terneuzen
Afgelopen nacht rond 03.00 uur werd een bewoonster van de Leliestraat in Terneuzen opgeschrikt door onbekend geluid in haar woning.
Ze zag tot haar schrik in het licht, dat tussen de kieren van haar slaapkamerdeur scheen, een gedaante op de overloop.
Na een paar minuten had ze de moed om de politie te bellen. Toen de politie ter plaatse kwam, was de onbekende uit de woning vertrokken maar zagen ze hem nog net wegrijden in een auto.
Uit navraag bleek dat hij reed in een auto ( een zwarte Opel Kadett) die diezelfde nacht was gestolen aan de Singel in Westdorpe.
De politie is op zoek naar de man, een bekende van de politie, z.v.w.o.v.p.
Personen die deze auto hebben gezien of die iets ongewoons hebben gezien op de Singel in Westdorpe worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

1956-2010 Aanhoudingen in zaak overval Chinees Restaurant Hulst
Politie Zeeland heeft in de afgelopen twee weken 4 personen aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een Chinees restaurant in Hulst in december 2008.
Het betreffen twee mannen van 22 jaar, één van 34 jaar en een 23 jarige vrouw,allen afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen.
Ze zijn ingesloten en worden morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Zie persbericht:
Overval op restaurant, Hulst
Maandagavond 1 december 2008 is door drie personen een overval gepleegd op een Chinees restaurant in Hulst.
Omstreeks 23.00 uur kwam een persoon met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de zaak ingelopen. Twee anderen bleven bij de voordeur staan. De overvaller liep naar achteren in de zaak en nam een nog onbekend geldbedrag mee. Vervolgens is hij terug naar de voordeur gelopen en zijn ze alle drie weggelopen richting de Tivoliweg.