Saxion
BR>

do 04 november 2010

Saxion vindt vervolgonderzoek belangrijk

Saxion onderstreept het belang van het vervolgonderzoek dat de Inspectie van het Onderwijs instelt bij universiteiten en hogescholen naar alternatieve afstudeertrajecten.

In de tussenrapportage van de Inspectie over dit onderwerp geeft ze aan nog nader onderzoek te willen doen bij 41 instellingen. Dit onderzoek moet helderheid verschaffen of de taakuitoefening door de examencommissies en de kwaliteitszorg ten aanzien van de examinering toereikend is, in het bijzonder wat betreft alternatieve afstudeertrajecten. Ook wordt nagegaan of de Wet op het hoger onderwijs goed wordt nageleefd.

Bestuursvoorzitter Wim Boomkamp: "Dit onderzoek zal aan het licht brengen of het hoger onderwijs hiermee goed omgaat of dat er sprake is van niet gewenste ontwikkelingen. Dat is belangrijk omdat we af willen van de voortdurende speculaties dat er iets niet klopt. Daar hebben we als hogescholen en universiteiten nu last van".

Ook Saxion zal om aanvullende informatie gevraagd worden naar aanleiding van de reeds verstrekte gegevens. Binnen enkele weken zal de hogeschool bericht ontvangen welke informatie de Inspectie nog graag wil ontvangen.

Het ligt in de bedoeling van de Inspectie om het vervolgonderzoek in april 2011 af te sluiten en met een eindrapportage te komen.

Boomkamp zou dat liever sneller zien: " Hoe eerder we duidelijkheid hebben hoe beter; nu gaat er weer een half jaar overheen. We waarderen de zorgvuldigheid die men hanteert, maar snelheid is net zo belangrijk."


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Rob Admiraal, directeur van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053-4871635.

____________________ Zoek