Wat doet Prem Radhakishun op vrijdag 5 november in de kerk in Zeist?

27/10/2010 13:17

Zeister Zendingsgenootschap

Wie kent hem niet? Prem, de programmamaker en columnist, die nooit een blad voor de mond neemt. Recht voor z'n raap en bevlogen. Op vrijdag 5 november is hij te gast in de kerk van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Zeist. In de kerk? Is Prem dan plotseling christen geworden? Nee. Toch zijn er genoeg redenen voor hem om op deze vrijdagmiddag naar de kerk te komen. Een daarvan heet 'bezieling'. Met de EBG en het ZZg (Zeister Zendingsgenootschap) heeft Prem gemeen dat hij bezieling als een onmisbare motor ziet voor alles wat een mens doet. Bezieling zet je in beweging.

Op vrijdag 5 november organiseer het ZZg een lezing vanuit het gedachtegoed van Nikolaus von Zinzendorf. In deze Zinzendorf-lezing van het ZZg, waar Prem een van de sprekers is, zal bezieling op verschillende manieren ter sprake komen. Vanuit het ZZg, vanuit de traditie van de Broedergemeente en door Prem zelf. Hij heeft in zijn columns en televisieprogramma's met succes gezocht naar de kracht van (jonge) mensen om hun leven te verbeteren. Zijn ervaringen kunnen ons helpen bij onze eigen zoektocht naar bezieling. Om met andere ogen te kijken naar wat ons bezig houdt. Als 'critical friend' met een heldere en onvooringenomen kijk op de zaken kan Prem ons juist verder brengen in ons werk en geloof.

Vrijdag 5 november, Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente

Zusterplein 12, Zeist

Vanaf 14.30 uur bent u welkom.

Tussentijds aanschuiven is mogelijk.

Einde: 17.30 uur

Achtergrondinformatie

ZZg

Het Zeister Zendingsgenootschap is de internationale hulporganisatie van de Evangelische Broedergemeente Nederland, ook wel bekend als hernhutters. Deze hernhutters komen voort uit de eerste reformatiebeweging in het 15e eeuwse Tsjechië. Als 'ketters' werden ze door Europa gejaagd, tot er uiteindelijk nog maar een kleine groep van hen over was. In de 18e eeuw kregen de geloofsvluchtelingen asiel op het landgoed van de graaf Von Zinzendorf in oostelijk Duitsland. Het landgoed kreeg de naam Herrnhut, wat 'onder de hoede des Heren' betekent. Hiervan is de bijnaam 'hernhutters' afgeleid. Vanuit Herrnhut trokken de eerste zendelingen naar Amerika voor bekeringswerk onder de slaven. Zeist vormde als tussenstop het bruggenhoofd naar Suriname.

EBG / Zinzendorf

De Evangelische Broedergemeente is ontstaan uit de eerste reformatiebeweging in het 15e eeuwse Tsjechië. In de 18e eeuw kregen de 'broeders' en 'zusters' asiel op het landgoed van de graaf Von Zinzendorf in het Duitse Herrnhut, wat 'onder de hoede des Heren' betekent. Hiervan is hun bijnaam 'hernhutters' afgeleid. Vanuit Herrnhut trokken de eerste zendelingen naar Amerika voor bekeringswerk onder de slaven. Zeist vormde als tussenstop het bruggenhoofd naar Suriname. Vanouds staan de hernhutters bekend om hun oecumenische gezindheid en openheid. Het kerkgenootschap telt vandaag de dag wereldwijd zo'n 1-miljoen leden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.zzg.nl/index-artikel-56.htm