KRO

Winnaar Constantijn Huygensprijs leest voor uit eigen werk in KRO's De Ochtend van 4

Uitzenddatum: 05/11/2010

Schrijver A.L. Snijders, winnaar van de Constantijn Huygensprijs, is vanaf vrijdag 5 november iedere week te beluisteren in het Radio 4-programma KRO's De Ochtend van 4. Snijders zal elke vrijdag omstreeks 8.45 uur live in de uitzending een nieuw Zeer Kort Verhaal (ZKV) van zijn hand voorlezen.

De ZKV's die Snijders voor De Ochtend van 4 gaat schrijven zullen geïnspireerd worden door de dagelijkse belevenissen van de auteur en door zijn muzikale smaak. Snijders (pseudoniem van Peter Cornelis Müller, 1937) is een groot muziekliefhebber en vaste luisteraar van Radio 4.

Volgens de jury van de Jan Campertstichting, die de schrijver gisteren de Constantijn Huygensprijs toekende, zijn de inmiddels honderden ZKV's van Snijders uniek in de Nederlandse letterkunde. "Snijders weet zelfs de kortste tekst grote blijvendheid te verlenen", aldus de jury. "Het is dan ook logisch dat hij daartoe het ZKV verzon. Alle ballast is weg uit zijn teksten."

In de uitzending van dinsdag 2 november las A.L. Snijders al een Zeer Kort Verhaal voor (terug te luisteren via
http://www.radio4.nl/pip-home/deochtendvan4/)

In KRO's de Ochtend van 4 staat toegankelijke, verrassende klassieke muziek centraal, met daarnaast ook nieuws en achtergronden. Het programma wordt gepresenteerd door Margriet Vroomans.

KRO's De Ochtend van 4, elke werkdag van 7.00 tot 09.00 op Radio 4.